Подтепето

криминале

12 Окт, 2017

Разкриха убийство, извършено преди 14 години

Арестуваха Никола Камберов с помощта на детектор на лъжата

Към момента на престъплението той е бил на 16 години, грозят го не повече от 12 г. затвор

Убийство, извършено през 2003г., бе разкрито от пловдивските криминалисти след ревизия на едно от така наречените „студени досиета”. За най-тежкото престъпление, 14 години по-късно, е задържан Никола Камберов. Грози го наказание от 3 до 12 години лишаване от свобода, тъй като към момента на престъплението той е бил непълнолетен, съобщи заместник окръжният прокурор Галина Андреева.

„Студеното досие” е било размразено малко преди да изтече давността. Става въпрос за убийството на 26-годишния Божидар Молов, покосен с един удар с нож в гърба след спречкване заради момиче. Близо 14 години извършителят си е мислил, че му се е разминало, докато разследването не бе активирано отново съвсем наскоро.

Трима били основните заподозрени, като криминалисти и психолози стигнали до извършителя и с помощта на детектор на лъжата. В началото Никола Камберов се опитвал да накисне един от двамата свидетели на убийството, мълчали толкова години, но по-късно признал всичко. Имало е следствен експеримент, като Камберов дори отвел разследващите до мястото, от което хвърлил окървавения нож във водите на река Марица.

Никола Камберов е част от един от най-големите ромски кланове в Столипиново. Негови родственици неведнъж са били герои в криминалните хроники в Пловдив в последните 25 години. Към момента на убийството Никола е бил на 16 години.

Няма направени коментари
Още от рубриката "криминале"

Подобни новини

22 Мар, 2018

Никола от Столипиново отива на съд за убийство от преди 14 години

Никола Камбуров, известен в Столипиново като Синбад, ще отговаря пред съда за убийство, извършено преди 14 години. Окръжна прокуратура внесе обвинителния акт срещу 30-годишният мъж за умишленото убийство на Божидар Молев на 13 декември 2003 г., когато той е бил непълнолетен. Синбад бе арестуван миналата година след ревизия на едно от така наречените „студени досиета”.  

На 13 декември 2003 г., обвиняемият Никола Камбуров пътувал в лек автомобил заедно с двама свои приятели и  приятелката на единия от тях. След 23 часа те се придвижили по ул. „Сокол“, в посока към т.нар. „боклук-блок“ в квартал „Столипиново“.  По това време пострадалият Божидар Молев, на 26 г.,вървял сам по ул. „Сокол“ и приближил автомобила им, който бил спрял. Той се навел ...

» повече
14 Окт, 2017

Никола от Столипиново, обвинен за убийство отпреди 14 години, остава в ареста

По време на деянието е бил на 16, сега е 30 и повече от 10 години е на метадон

Бил е осъждан, а от прокуратурата смятат, че ромът, който е „завършил“ IV-ти клас умишлено е държал в заблуждение следствените органи през всичките години

Окръжен съд  – Пловдив взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Никола Камбуров. Той е с е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 116, ал.1, т.6, вр. чл. 63, ал.2, т.1 от НК, като убийството е извършено преди близо 14 години.

Съдът намери, че понастоящем са налице достатъчно  доказателства, от които да се направи извод за наличие на обосновано предположение за извършване на престъплението от страна на Никола К.

Според съдебния състав в ...

» повече
13 Окт, 2017

Красимир Елдъров пое защитата на Никола, обвинен за убийство извършено преди 14 години

Защитата поиска отвод на заместник окръжния прокурор Галина Андреева

Към момента на престъплението Синдбад е бил на 16 години, сега е на 30, а от 11 години е на метадон

Семейството на наркомана бе изгонено от кулоарите на съда заради викове и следи лайковете в Интернет

Никола Камбуров, известен в махалата като Синдбад, е бил тийнейджър по време на убийството, за което е обвинен. Той е неграмотен, има едва IV-ти клас и от 11 години е на метадон. Това стана ясно днес в съда по време на дело за постановяване на мярка за неотклонение.

Окръжен съд  – Пловдив даде ход на делото по искането на Окръжна прокуратура – Пловдив за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Камбуров с час ...

» повече