Подтепето

криминале

28 Май, 2018

Борисов за втори път на инспекция на пътя-убиец този месец

Кръгово кръстовище по маршрута Пловдив-Асеновград показва дефект

За два дни там станаха три катастрофи

За втори път в рамките на този месец премиерът Бойко Борисов отскача на инспекция на пътя Пловдив - Асеновград. Припомняме, че той инспектира строителството на Асеновградско шосе, като бе разведен по трасето от областния управител Здравко Димитров на 13 май, когато се очакваше да разгледа реставрираната Централна гара на Пловдив.

Преди две седмици министър-председателят установи, че там е положен първия пласт асфалт и се работи по двете кръгови кръстовища на отсечката и пътните връзки. „Шосето е приоритетно за кабинета,“ заяви тогава той за пореден път.

Шосето и самите кръгови кръстовища все още са в процес на изпълнение, като през това време се движат и автомобили по направлението. Според шофьорите, новото  кръгово край КЦМ не е обезопасено и сигнализирано добре. За два дни там станаха три идентични катастрофи и се очаква да бъде намерено решение на този проблем преди някой да загине.

Очаквайте подробности от посещението на Борисов в Пловдив.

Няма направени коментари
Още от рубриката "криминале"

Подобни новини

20 Юни, 2018

Готов е проектът за локалните платна на пътя Пловдив-Асеновград

Проектантите от „Пътпроект“ предоставиха на трите общини Куклен, Родопи и Асеновград готовия проект за локалните платна на пътя Пловдив – Асеновград. Това стана на поредната оперативка, проведена в Областна администрация – Пловдив. 

Проектът трябва да бъде разгледан, гласуван и приет на извънредни сесии на общинските съвети, които кметовете на трите общини трябва да инициират, след което той ще бъде дарен на областния управител, който от своя страна ще го предостави на АПИ до 26 юни.

В най-кратък срок трябва да започне процедирането и изпълнението на проекта по изграждане на локалните платна, за да може той да се реализира успоредно с основното трасе.

» повече
28 Май, 2018

Чужд тир премаза кола на магистрала Тракия, двама са загинали

От началото на деня трима души „намериха“ смъртта си по пътищата на областта. Поредният трагичен инцидент е взел две жертви по обяд на автомагистрала „Тракия“.

Около 13.50 часа е постъпил сигнал на спешния номер 112 за пътен инцидент на АМ "Тракия", в района на 122 км, в посока София. Според първоначалната информация от ОД на МВР, тир с чужда регистрация е преминал през мантинелата в насрещното платно и се сблъскал с Ауди с бургаска регистрация. Загинали са двама души.

От АПИ съобщиха,че движението по АМ "Тракия" при км 126 в посока София се осъществява в изпреварващата лента.

Припомняме, че преди обяд днес в катастрофа на Голямоконарско шосе загина водач на автобус от градски транспорт в Пловдив.  

» повече
08 Мар, 2018

Моторист загина след катастрофа на Асеновградско шосе

41-годишният рокер се е блъснал в задницата на ТИР

Поредна катастрофа на Асеновградско шосе навръх 8-ми март. Ремонтиращият се републикански път Пловдив-Асеновград, станал известен с нарицателното „Пътят убиец“, взе поредна жертва днес.

В 14 часа на Спешния телефон 112 е получен сигнал за пътно - транспортно произшествие между Горни и Долни воден на Асеновградско шосе. По първоначални данни мотор Хонда се блъснал отзад в камион МАН. 41-годишният моторист, който е от Пловдив, е откаран в болница, където е починал. Товарният камион е на фирма, която работи по реконструкцията на Асеновградско шосе.

На местопроизшествието се извършва оглед от служители на Районното полицейско управление в Асеновград. Движението не е затруднено, съобщават от ОД на МВР-Пловдив.

» повече
16 Сеп, 2017

Обмислят завършването на Околовръстното шосе до Скобелева майка

Премиерът инспектира строителните дейности на Асеновградско шосе

Ремонтът върви с изпреварващ график

Възможността за изграждане на пътна връзка Асеновграско шосе - Скобелева майка - магистрала „Тракия“ обсъдиха на извънредна работна среща министър-председателят Бойко Борисов, кметът Иван Тотев, областният управител Здравко Димитров и кметът на Асеновград Емил Караиванов. На срещата присъства и народният от ГЕРБ Атанас Ташков.

Те разгледаха на картата на Пловдив участъка от околовръстния път, който все още не е изграден и който е необходим за извеждане на движението на тежкотоварни автомобили от града.

От тук трябва да минама бъдещото трасе, което да свъврзва Асеновградско шосе със Скобелева майка„Строежът на пътя Пловдив-Асеновград върви с добри темпове. Като направиш нещо ново веднага се вижда старото, ненаправено. Околовръстното шосе е на повече от 40 години, а Пловдив е от градовете с най-голям икономически растеж и бизнесът, и ...

» повече
17 Авг, 2017

Кръгово на изхода за Околовръстното и локални платна на пътя-убиец за Асеновград, обяви премиерът

Борисов инспектира ремонта, който стартира миналата седмица

Правят и локални платна на магистралния път Пловдив-Асеновград, ще има отклонение за летището край Крумово и кръгово кръстовище на изхода за Околовръстното. Това обяви тази сутрин премиерът Бойко Борисов по време на инспекция на място.

Припомняме, че строително-монтажните работи по разширяването на републиканския път стараха на 10 август. Рехабилитацията на пътя-убиец е чакана от години и се финансира по линия на Оперативна програма „Региони в растеж“.

Според министър–председателят, Законът за обществените поръчки е забавил ремонта на Асеновградско шосе. Заради обжалвания на процедурата по ЗОП за реконструкцията на пътя, в последните две години той е взел нови жертви. Бойко Борисов се обяви за широк дебат и промени в закона.

Очаквайте подробности.

» повече