КриминалеНовини

Наркодилър блъска паркирани коли при опит да избяга от полицията

Мъжът бил дрогиран и с отнета шофьорска книжка

В хода на оперативни действия на 23 януари, служители на Четвърто РУ задържали лице от криминалния контингент, за което са имали информация, че разпространява наркотични вещества.

Пред  частен адрес в Пловдив  в опит да осуети полицейската проверка,  32 годишния мъж се опитал да избяга с лек автомобил „Мерцедес“ , като при действията си нанесъл материални щети на два паркирани пред адреса автомобила.

Направения драг чек тест на задържания отчел употреба на марихуана и кокаин. Допълнителна проверка е показала, че водачът е неправоспособен, с отнето през месец март свидетелство за управление на МПС.

Автомобилът е претърсен, но в него не са открити наркотици.

Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 270 от НК. Материалите са докладвани на прокуратурата.

При друг случай в хода на акция по линия “наркоразпространие“ служители криминална полиция на Трето РУ извършили проверка на 41 годишен мъж. При личен обиск от лицето топче амфетамин.

При последвало претърсване в обитаваното жилище на мъжа в гр. Раковски са иззети 53 грама амфетамин, марихуана с тегло 13 грама  и 4 гр. кокаин, подготвен в разфасовки за продажба. Допълнително е иззета и електронна везна.

Във връзка с престъпление по чл. 354а ал 3 от НК лицето е задържано за срок от 24 часа, а в последствие му е взета мярка за неотклонение за 72ч. Случая е докладван на компетентната прокуратура.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина