КриминалеНовини

Министърът на вътрешните работи награди петима от Пловдив

Още 250 полицаи под тепетата с отличия по повод Професионалния празник на българската полиция – 8 ноември

ОД на МВР – Пловдив отбелязва Архангеловден с демонстрация на техника, бойни умения и полицейски кучета

По повод Празника на българската полиция – 8 ноември /Архангеловден/, служители на пловдивската дирекция на МВР бяха отличени за доказан висок професионализъм в служба на закона. На тържествената церемония днес директорът старши комисар Йордан Рогачев поздрави колегите си и им благодари за готовността да утвърждават позитивния облик на полицията, като осигуряват добър обществен ред, сигурност и спокойствие на гражданите, въпреки трудностите и предизвикателствата.

За постигнати трайни резултати, безукорно поведение, проявена инициативност и професионализъм при изпълнение на служебните си задължения са наградени 295 служители на ОДМВР – Пловдив.

От министъра на вътрешните работи предметна награда – огнестрелно оръжие, получи главен инспектор Мирослав Петков, началник на сектор в отдел “Криминална полиция”. Други 4 служители са отличени с грамоти.

Със заповед на главния секретар на МВР на 11 служители е обявена благодарност и писмена похвала.

За  конкретен съществен принос при изпълнение на служебните задължения с писмена похвала са наградени от директора на ОДМВР 180 служители, а от началниците на районни управления и сектори – 99.

На 9 ноември, събота, от 11 ч., на паркинга пред спортна зала „Чайка“ на бул. „Копривщица“ в Пловдив областната дирекция на МВР ще отбележи по своеобразен начин професионалния празник на българската полиция – Архангеловден. Жителите и гостите на града ще станат свидетели на демонстрация на различни техники за лична защита и умения за задържане на нарушители на обществения ред, които служителите от сектор „Специализирани полицейски сили“ владеят. По време на събитието ще бъде представено оборудването и специализираните моторни превозни средства, с помощта на които униформените работят, за да гарантират сигурността на хората. Със своята дисциплина, изпълнителност и специфични способности ще се изявят и полицейските кучета, заедно с техните водачи.

Накрая децата ще могат да се качат в служебните микробуси и мотоциклети и да изпробват предпазни щит и шлем.

Всички желаещи да споделят празника са добре дошли.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина