АктуалноГрадътИзбориНовини

Кой ще бъде Съветник № 1 и кой се отказва

Две жени от ГЕРБ,  отказват място на съветници, за да влезе Държиков

Инженер Александър Държиков, който след издърпването на Амелия Гешева в МК, се върна в управлението на Пловдив като ресорен кмет по културата, а в предишния мандат отговаряше за транспорта и сигурността, се очертава като новия Пръв сред равни в Общинския съвет. По последна информация, непотвърдена официално, зам.-кметът ще оглави Местния парламент. До вчера това изглеждаше невъзможно, тъй като в листата той бе под № 24, а избирателите дадоха кредит на доверие за 17 съветника на ГЕРБ.

ОИК – Пловдив публикува снощи Решение 250 на ОИК-Пловдив, с което са обявени избраните за общинските съветници, част от състава на Общински съвет за мандат 2019-2023г. Вижте тук . От него става ясно, че  двама от избраните за съветници от листата на ПП ГЕРБ са подали заявления за отказ. Това са зам.-кметицата на „Северен“ Лариса Кътова и съпругата на директора на съществуващото само по документи предприятие „Инсенератор Пловдив“ – Фиданка Кацарева.

С тяхното оттегляне и заличаването от листата на избрания за кмет на града Здравко Димитров, заедно с петимата (Костадин Язов за Южен не фигурираше в листата за съветници), избрани за райкметове, става възможно Александър Държиков да влезе в Общински съвет, за което му е издадено и удостоверение от ОИК. Нови съветници от ГЕРБ ще бъдат и  Ангел Славов, Иван Вичков, Анета Господинова, Емил Русев, според същото решение на Комисията.

В партийните централи под тепетата се говори, как с този си ход ГЕРБ се отказва да даде поста председател на адв. Георги Колев от ЗС „Александър Стамболийски“, който се броеше за фаворит до момента.

Дани Каназирева и Славчо Атанасов също са подали заявления за отказ, които Общинската комисия е одобрила. Припомняме, че тя ще е новият областен управител. Атанасов се връща в НС. На тяхно място в Об С влизат две нови лица – Владимир Темелков и Иван Црънчев.

Ето как ще изглежда новият Общински съвет на Пловдив

Различното политическо локално реалити

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина