ГрадътНовини

Празник за децата от #ДариЕнергия на Schneider Electric

Отделете съботната сутрин за благотворителната кауза в подкрепа на енергийно бедни семейства

В събота, 21 септември, от 11:00 часа, в Цар Симеоновата градина в Пловдив, с активности и забавления, посветени на нашето общо бъдеще – децата, ще завърши първият етап от кампанията #ДариЕнергия на Schneider Electric. Началото на социално отговорната инициатива на компанията бе дадено миналата събота с откриването на интерактивна инсталация в Градската градината от патронa на #ДариЕнергия Йордан Йовчев и директора на завода на Schneider Electric в Пловдив – г-н Реми Борел.

Отново на същото място, но седмица по-късно, деца и подрастващи ще имат възможност да се забавляват заедно с момчетата от The Pact – Никича и Вената, с които ще поговорят за уменията на бъдещето и защо всъщност да си инженер е доста cool. А от „Щурата лаборатория“ също са подготвили много интересни демонстрации, свързани с генерирането на енергия. За любопитните и активни младежи организаторите са предвидили много изненади и подаръци.

Всеки, който иска да се включи в кампанията, може да го направи на място, като посети инсталацията и отдели минута време и освети „Дървото на Schneider” със своята енергия. До момента дървото е светнало над 1300 пъти, което автоматично означава, че Schneider Electric ще помогне на над 1300 български домакинства в нужда да станат по-енергийно ефективни.

Кампанията #ДариЕнергия на Schneider Electric се реализира с активната подкрепа на Община Пловдив и е част от асоциираната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. С експертен принос в подпомагането на енергийно бедни семейства вече от години партньор на Schneider Electric за региона е и Енергийна Агенция – Пловдив.

Повече за самата инсталация може да разберете от това видео и от страницата на събитието във Facebook.

Информация и актуални новини относно инициативата може да следите на Facebook страницата на Schneider Electric България. На нея ще бъдат публикувани и допълнителните възможности за участие и резултатите от кампанията.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина