АктуалноГрадътКултураНовини

Поставят двуметрова светеща ваза на Гребната за Европейския съюз

Първоначалният проект на синята ваза със знамена на държави от Европейския съюз бе експониран известно време в Общината

Двуметрова ваза, наречена „Ваза Европа“, ще бъде поставена на Гребната база. Тя е изработена от пловдивчанина Никола Костадинов. Нейният първоначален вариант в по-малък размер известно време бе експониран в Заседателната зала на Община Пловдив.

Цялата конструкция с вазата е висока 220 см и е описана като „светеща инсталация“. Самата ваза е висока почти метър и с диаметър 35 см. Откриването ще бъде на 3 септември на Гребната база.

Според съобщението, вазата „олицетворява единството на Пловдив с общността на народите от Европа, с приемствеността на времето и поколенията. Има модерна визия, изградена е с иновативни технологии и материали.“

Самият автор Никола Костадинов споделя: „Още със създаването на Ваза Европа имах желанието тя да бъде експонирана на място, което е достъпно до пловдивчани и гостите на града. Бих искал тя да се превърне в символ на културното обединение между поколенията, между народите, да бъде разпознаваема и да се впише в богатото културно-историческо наследство на Пловдив“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

  1. НЯМА МЯСТО ЗА ВОДА (ЧОРБА) – ДОКАТО ГЪРЛОТО Е ПРЕКАЛЕНО НАШИРОКО РАЗПЕРЧЕНО.
    АВТОРЪТ ДА СЕ ВЪРНЕ ОБРАТНО В ТРЕТИ КУРС НА АКАДЕМИЯТА / КЕРАМИКА (АМА СОФИЙСКАТА, НЕ КИЛИЙНАТА АМТИ+И+ЦИРК) И ДА СЕ ЯВИ НА ИЗПИТА

  2. РАЗХИЩЕНИЕ НА ЕНЕРГИЯ И СРЕДСТВА Е ДА СВЕТИ ВАЗИЧКАТА – КОЙ ША Й ПЛАЩА ТОКА, ЦАР КИРО ЛИ?
    ГРЪНЦИ САМО МИ ЛИПСВАХА – КАТО Я ГЛЕДАМ НИКАКВИ ХРИЗАНТЕМИ НЯМА ДА УЙДИСАТ

  3. СЛАДНИКАВО КИЧОЗНАТА БЕЗ НИКАКВИ ХУДОЖЕСТВЕНИ ДОСТОЙНСТВА „ВАЗА“-МЕНТЕ „… олицетворява единството на Пловдив с общността на народите от Европа, с приемствеността на времето и поколенията. Има модерна визия, изградена е с иновативни технологии и материали.“ – според „твореца“.
    А МОЖЕ ЛИ ДА УЗНАЕМ КОЛКО МИ / ТИ / НИ СТРУВА НА ДАНаКОПЛАТЦИТЕ ТАЗИ ИЗГ7ЗИЦА В ТИЯ ТРУДНИ ВРЕМЕНА КОГАТО ОБЩИНАТА ЩЯЛА ДА ТЕГЛИ 13 МИЛИОНА ЗАЕМИ ДВА МЕСЕЦА ПРЕДИ МАНДАТА?

  4. ЕСК2019 и „Пловдив За ЕДНО“ вече сме изоставили ПАТЕНТОВАНИТЕ (?!?) продукти и насочихме творческите си търсения към
    НОЩНО ГЪРНЕ „ЕВРАЗИЯ“

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина