АктуалноГрадътКултураНовини

Галерия „Капана“ в Детмаг посреща изложба с творби от последните три десетилетия и много лекции

„Записки и бележки под линия“ ще ни срещне с много автори, работили от 90-те насам в различни медии

Новата галерия в бившия „Детмаг“ ще посрещне голяма изложба с десетки автори след седмица. „Записки и бележки под линия“ ще събере работи на творци от „различни поколения и възрасти, които за кратко и по различно време са били провокирани от обща интуиция, от “духа на времето” или задвижени от възможностите на новите и познатите изразни средства.“ Изложбата е с богата съпътстваща програма с много лекции от интересни изследователи, филми, обиколки и други събития.

Изложбата в галерия „Капана“ се открива на 16 август от 18:30 часа. Изложбата ще остане в Пловдив до 30 септември. Организатор и инциатор на събитието е фондация „Отворени изкуства“, а куратор е Вера Млечевска. Към съпътстващата програма има 4 филма, повечето от последните години и един от 2005 на Красимир Терзиев, който е и съкуратор на видеопрограмата към изложбата. На 7, 8, 13 и 14 септември ще се проведат и образователни турове из Пловдив.

Богата е и програмата с лекции, които ще се проведат от 21 до 29 септември. В тях гостите ще могат да се срещнат с Катерина Гаджева, специалист по българска фотография, творците Сашо Стоицов, Филип Зидаров и други.

В самата изложба ще бъдат показани творби на множество автори, сред които Албена Михайлова, Алла Георгиева, Мисирков/Богданов, Вълко Чобанов, Димитър Шопов, Иван Кирков, Иван Мудов, Иво Димчев, Лъчезар Бояджиев, Милош Гавазов, Недко Солаков, RASSIM и др.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина