ГрадътНовини

Международната конференция по изкуствен интелект и електронно лидерство в Пловдив

Близо 50 учени и изследователи в областта на високите технологии ще представят и обсъдят своите нови идеи, резултати от научни изследвания, приложения и опит

Първата международна конференция по изкуствен интелект и Е-лидерство стартира днес в Пловдив. Форумът е двудневен. Официалното откриване и докладите в двата модула ще преминат в Ивент център „Махатма Ганди”  и технологично оборудваните зали на тех парка. Форумът преминава под патронажа на Еврокомисар Мария Габриел, към която организаторите отправиха дигитална покана със специално разработен към нея технофилм.

Ораганизаторът „Тех Парк Оптела” АД има за цел да събере заедно специалисти, учени, преподаватели и докторанти за участие с доклади, за контакти и дискусии, както и всички, които желаят да научат повече за развитието на изкуствения интелект и принципите на е-лидерството. Темите са водещи в програмите на образователния комплекс към технологичния парк в Пловдив – Международното висше училище по информатика и електронно лидерство „Махатма Ганди”, колеж „Омега”, Частната професионална гимназия по информатика и компютърни науки и Индийския технологичен университет – България.

Близо 50 учени и изследователи в областта на високите технологии ще представят и обсъдят своите нови идеи, резултати от научни изследвания, приложения и опит. Гости – лектори в първи по рода си форум са чуждестранни представители на академичните среди, между които лектори от Турция и Индия. Пленарни доклади ще изнесат именити български учени като акад. Васил Сгурев, акад. Минчо Хаджийски и проф. Стоян Марков.

Участници и гости ще могат да видят през първия ден на форума аудиовизулния продукт 3 в 1 „Героите от САЩ`94” и да разгледат обновената база на тех парка.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина