АктуалноГрадътМненияНовиниПод ножа

Инвеститорът, съборил паметник на културата, е получил предписание за терена

Багерите на Гладстон трябва да изравнят терена  

Таня Грозданова

Багерите зад загражданията на мястото на съборената Шнитерова къща до  Община Пловдив, които видя наш репортер тази сутрин, би трябвало да изпълняват предписание на администрацията. Това съобщиха за Под тепето от кметството на район „Централен“.

Багери влязоха в терена на незаконно съборената Шнитерова къща (СНИМКИ)

След проверка на място на улица „Гладстон“ на инвеститора е издадено  предписани за изравняване на терена, уточни инж. Надежда Петрова -Директор дирекция „Строителство, мрежи и съоръжения на техническата инфраструктура”. Същият документ е изпратен и на НИНКН към Министерство на културата, заради статута на съборената сграда и за проследяване на изпълнение на предписанието.

От инвеститора се изисква да заравни имота до „кота хумус“, като изкопни работи не са разрешени. Дадено му е предписание и да изкорени самораслата растителност, която е избуяла в имота междувременно.

От строителната дирекция са изискали дейностите преди сезона на дъждовете, с цел по това време да не се стичат кални маси по обновената настилка на пешеходната зона и съседните терени.

След сигнала от наша страна на мястото ще бъдат изпратени проверяващи за проследяване на процеса.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

  1. В тази община все нови директори, нови заместник кметове …
    Работа разбира се никой никога … това е мръсна дума …
    И понеже идват избори … бих гласувал за този които ги изрине и им потърси отговорност за техните действия и бездействие … от … до …
    А имахме уникален град …

  2. алабала. демек ти си бутай, ние ще предписваме…бантустанска работа – живата история на града – на бунището на историята

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина