Подтепето

гласове

08 Юни, 2017

Отворено писмо до г-н Розалин Петков, зам.-кмет „Общинска икономика, здравеопазване, екология и управление на отпадъците”

 от Таня Грозданова, репортер на Под тепето

      Уважаеми, г-н Петков,

Не сме на работа, за да си се радваме, а да я вършим. Вярвам, че всеки на вашата позиция е наясно с тази житейска, политическа, бизнес и човешка истина. Позволявам си да го напомня, защото след разговора ни на 10 май това не пролича. И само с тази реплика ще подмина казаното от Вас, че не се радвате да видите журналист, който си върши работата, и ще го отдам на чувството ви за хумор, което уважавам.  

Всеки на Вашата отговорна позиция има право да откаже да говори пред медиите по теми, които:

застрашават националната сигурност,

не са от неговата компетентност,

не се чувства подготвен по тях,

има забрана от по-висшестоящ от него в йерархията

или просто да каже „без коментар“.

Доколкото ми е известно темата за Колодрума не застрашава националната сигурност, но със сигурност е от широк обществен интерес.

Освен това е изцяло във Вашия ресор - Заместник-кмет „Общинска икономика, здравеопазване, екология и управление на отпадъците” на Община Пловдив.

По въпроса за подготовката, по мое скромно мнение, повече от 4 месеца са достатъчни. Още повече, че изпълнихме желанието Ви да изпратим писмено въпросите предварително. За този период Вие и Вашите медийни консултанти имахте възможност не само да подготвите отговорите, но и да задраскате 20 въпроса и да отговорите на 5.

Що се касае до забраната – Вие бяхте посочен от отдела за връзки с медиите и обществеността, като отговорния заместник-кмет на Община Пловдив, който има цялата информация, запознат е с темата, може и ще отговори на въпросите.

Едно „без коментар“ би било достатъчно, за да не си губим времето взаимно, това на читателите и това на избирателите.  

Завършвам с един нов въпрос, който не изисква специална подготовка и проучване на данни:

Какъв е проблемът?

Пловдив                                            Таня Грозданова, репортер в Под тепето

10 май 2017/ 08 юни 2017

 • 11 Юни, 2017 | РАЗСЛЕДВАЩА журналистка в ПодАльошата???
  Който управник хитрува да се крие от отговорностите си (за които му плащам АЗ-ТИ-НИЕ!) то той попада веднага под ПРОКУРОРСКИЯ микроскоп. Смайващото за мен е друго: че журналистката от ПодАльоша ЗАДАВА ВЪПРОСИ, фместо да кади тамян и ванилия из КАПАНО както правят нежните г-ци на Иво. Напомня ми на друга пловдивчанка отпреди половин столетие в "ИСКРА" -доста бой отнесе, два пъти я претрепаха... danbg.com/wp/?page_id=1574 . А въпросите й са ТОЧНИ
 • 11 Юни, 2017 | ИСТИНСКА журналистка в ПодАльошата?
  Прави са коментаторите, че който управник хитрува да се крие от отговорностите си (за които му плащам АЗ-ТИ-НИЕ!)то той попада веднага под ПРОКУРОРСКИЯ микроскоп. Смайващото за мен е друго: че журналистката от ПодАльоша ЗАДАВА ВЪПРОСИ, фместо да кади тамян и ванилия изКАПАНО както правят нежните г-ци. Напомня ми на друга пловдивчанка отпреди половин столетие в "ИСКРА" -доста бой отнесе... http://danbg.com/wp/?page_id=1574.А въпросите й са ТОЧНИ
 • 09 Юни, 2017 | Петров
  Хората, които управляват нашия град са ..........ще замълча! Повечето медии слугуват на същите хора и даже най-мазния слуга е и наемател на главния управляващ......свински черва. Пловдив се управлява бутафорно,извършват се елементарни ремонти/ улични / на високи цени, плащат се проекти, които никога няма да се реализират или в бъдеще ще се проектира отново. Най-лошото е, че няма за кой да се гласува в бъдеще, всички "една майка ги е раждала".
 • 09 Юни, 2017 | мамин
  какво го занимавате човека, нали всичко зависи от Тотев, него питайте. Никой от администрацията не е самостоятелен и не може да реши, камо ли да отговори. Всички гледат умно и клатят глави, някои дори тъпо.
Още от рубриката "гласове"

Подобни новини

31 Юли, 2017

Официално: Въпросите за Колодрума не били по Закона за достъп до информация

Отговори няма

По въпросите за Колодрума дори Законът за достъп до обществена информация не върши работа

Още не е открита силата, която да накара отговорните хора да отговорят   

 

„Информацията от т.1 до т. 14 от заявление с вх. № 17 ДОИ28/19.06.2017 г. представлява искане за достъп до обществена информация, която не се съхранява във вид, обективиран в материален носител и отговарящ на поставените в заявлението конкретни въпроси. Механизмът за достъп до обществена информация не е средство за комуникация между заявителя и органа по зададените му от заявителя въпроси, а способ за предоставяне на вече създадена и съхранявана у органа обществена информация по смисъл на чл.2,ал.3 от ЗДОИ. С оглед на това информацията не следва ...

» повече
08 Юни, 2017

Под тепето получи отказ на информация за Колодрума

След над 4 месеца чакане на отговор по писмено зададени въпроси, ресорният заместник-кмет Розалин Петков отказа да даде интервю по темата

Пред двама свидетели от администрацията той заяви на репортера ни, че няма да има такава среща

Таня Грозданова

Както ви информирахме още на 20 април по повод смяната на директора на Многофункционална спортна зала Колодрума, през февруари 2017-а година репортер на Под тепето поиска интервю с тогавашния, а вече бивш мениджър на залата Йорданка Трендафилова. Тя каза, че трябва да има разрешение от общината, затова се свързахме с PR-а на Община Пловдив г-жа Веселина Стоянова. Оказа се, че Трендафилова отсъства и не може да отговори на въпросите ни. Още тогава от Община Пловдив помолиха да изпратим въпросите в писмен ...

» повече