Отворено писмо до г-н Розалин Петков, зам.-кмет „Общинска икономика, здравеопазване, екология и управление на отпадъците”

Гласове

 от Таня Грозданова, репортер на Под тепето

      Уважаеми, г-н Петков,

Не сме на работа, за да си се радваме, а да я вършим. Вярвам, че всеки на вашата позиция е наясно с тази житейска, политическа, бизнес и човешка истина. Позволявам си да го напомня, защото след разговора ни на 10 май това не пролича. И само с тази реплика ще подмина казаното от Вас, че не се радвате да видите журналист, който си върши работата, и ще го отдам на чувството ви за хумор, което уважавам.  

Всеки на Вашата отговорна позиция има право да откаже да говори пред медиите по теми, които:

застрашават националната сигурност,

не са от неговата компетентност,

не се чувства подготвен по тях,

има забрана от по-висшестоящ от него в йерархията

или просто да каже „без коментар“.

Доколкото ми е известно темата за Колодрума не застрашава националната сигурност, но със сигурност е от широк обществен интерес.

Освен това е изцяло във Вашия ресор – Заместник-кмет „Общинска икономика, здравеопазване, екология и управление на отпадъците” на Община Пловдив.

По въпроса за подготовката, по мое скромно мнение, повече от 4 месеца са достатъчни. Още повече, че изпълнихме желанието Ви да изпратим писмено въпросите предварително. За този период Вие и Вашите медийни консултанти имахте възможност не само да подготвите отговорите, но и да задраскате 20 въпроса и да отговорите на 5.

Що се касае до забраната – Вие бяхте посочен от отдела за връзки с медиите и обществеността, като отговорния заместник-кмет на Община Пловдив, който има цялата информация, запознат е с темата, може и ще отговори на въпросите.

Едно „без коментар“ би било достатъчно, за да не си губим времето взаимно, това на читателите и това на избирателите.  

Завършвам с един нов въпрос, който не изисква специална подготовка и проучване на данни:

Какъв е проблемът?

Пловдив                                            Таня Грозданова, репортер в Под тепето

10 май 2017/ 08 юни 2017

Споделете ни във:

3 коментара

  1. какво го занимавате човека, нали всичко зависи от Тотев, него питайте. Никой от администрацията не е самостоятелен и не може да реши, камо ли да отговори. Всички гледат умно и клатят глави, някои дори тъпо.

  2. Хората, които управляват нашия град са ……….ще замълча! Повечето медии слугуват на същите хора и даже най-мазния слуга е и наемател на главния управляващ……свински черва.
    Пловдив се управлява бутафорно,извършват се елементарни ремонти/ улични / на високи цени, плащат се проекти, които никога няма да се реализират или в бъдеще ще се проектира отново. Най-лошото е, че няма за кой да се гласува в бъдеще, всички „една майка ги е раждала“.

  3. Който управник хитрува да се крие от отговорностите си (за които му плащам АЗ-ТИ-НИЕ!) то той попада веднага под ПРОКУРОРСКИЯ микроскоп. Смайващото за мен е друго: че журналистката от ПодАльоша ЗАДАВА ВЪПРОСИ, фместо да кади тамян и ванилия из КАПАНО както правят нежните г-ци на Иво. Напомня ми на друга пловдивчанка отпреди половин столетие в „ИСКРА“ -доста бой отнесе, два пъти я претрепаха… danbg.com/wp/?page_id=1574 . А въпросите й са ТОЧНИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.