Подтепето

гласове

08 Юни, 2017

Отворено писмо до г-н Розалин Петков, зам.-кмет „Общинска икономика, здравеопазване, екология и управление на отпадъците”

 от Таня Грозданова, репортер на Под тепето

      Уважаеми, г-н Петков,

Не сме на работа, за да си се радваме, а да я вършим. Вярвам, че всеки на вашата позиция е наясно с тази житейска, политическа, бизнес и човешка истина. Позволявам си да го напомня, защото след разговора ни на 10 май това не пролича. И само с тази реплика ще подмина казаното от Вас, че не се радвате да видите журналист, който си върши работата, и ще го отдам на чувството ви за хумор, което уважавам.  

Всеки на Вашата отговорна позиция има право да откаже да говори пред медиите по теми, които:

застрашават националната сигурност,

не са от неговата компетентност,

не се чувства подготвен по тях,

има забрана от по-висшестоящ от него в йерархията

или просто да каже „без коментар“.

Доколкото ми е известно темата за Колодрума не застрашава националната сигурност, но със сигурност е от широк обществен интерес.

Освен това е изцяло във Вашия ресор - Заместник-кмет „Общинска икономика, здравеопазване, екология и управление на отпадъците” на Община Пловдив.

По въпроса за подготовката, по мое скромно мнение, повече от 4 месеца са достатъчни. Още повече, че изпълнихме желанието Ви да изпратим писмено въпросите предварително. За този период Вие и Вашите медийни консултанти имахте възможност не само да подготвите отговорите, но и да задраскате 20 въпроса и да отговорите на 5.

Що се касае до забраната – Вие бяхте посочен от отдела за връзки с медиите и обществеността, като отговорния заместник-кмет на Община Пловдив, който има цялата информация, запознат е с темата, може и ще отговори на въпросите.

Едно „без коментар“ би било достатъчно, за да не си губим времето взаимно, това на читателите и това на избирателите.  

Завършвам с един нов въпрос, който не изисква специална подготовка и проучване на данни:

Какъв е проблемът?

Пловдив                                            Таня Грозданова, репортер в Под тепето

10 май 2017/ 08 юни 2017

 • 11 Юни, 2017 | РАЗСЛЕДВАЩА журналистка в ПодАльошата???
  Който управник хитрува да се крие от отговорностите си (за които му плащам АЗ-ТИ-НИЕ!) то той попада веднага под ПРОКУРОРСКИЯ микроскоп. Смайващото за мен е друго: че журналистката от ПодАльоша ЗАДАВА ВЪПРОСИ, фместо да кади тамян и ванилия из КАПАНО както правят нежните г-ци на Иво. Напомня ми на друга пловдивчанка отпреди половин столетие в "ИСКРА" -доста бой отнесе, два пъти я претрепаха... danbg.com/wp/?page_id=1574 . А въпросите й са ТОЧНИ
 • 11 Юни, 2017 | ИСТИНСКА журналистка в ПодАльошата?
  Прави са коментаторите, че който управник хитрува да се крие от отговорностите си (за които му плащам АЗ-ТИ-НИЕ!)то той попада веднага под ПРОКУРОРСКИЯ микроскоп. Смайващото за мен е друго: че журналистката от ПодАльоша ЗАДАВА ВЪПРОСИ, фместо да кади тамян и ванилия изКАПАНО както правят нежните г-ци. Напомня ми на друга пловдивчанка отпреди половин столетие в "ИСКРА" -доста бой отнесе... http://danbg.com/wp/?page_id=1574.А въпросите й са ТОЧНИ
 • 09 Юни, 2017 | Петров
  Хората, които управляват нашия град са ..........ще замълча! Повечето медии слугуват на същите хора и даже най-мазния слуга е и наемател на главния управляващ......свински черва. Пловдив се управлява бутафорно,извършват се елементарни ремонти/ улични / на високи цени, плащат се проекти, които никога няма да се реализират или в бъдеще ще се проектира отново. Най-лошото е, че няма за кой да се гласува в бъдеще, всички "една майка ги е раждала".
 • 09 Юни, 2017 | мамин
  какво го занимавате човека, нали всичко зависи от Тотев, него питайте. Никой от администрацията не е самостоятелен и не може да реши, камо ли да отговори. Всички гледат умно и клатят глави, някои дори тъпо.
Още от рубриката "гласове"

Подобни новини

16 Май, 2018

"Репортери без граници": В българските медии нищо не върви добре

снимка: dnevnik.bg/Георги Кожухаров

Заплахите над журналисти дори в Европа вече са нещо рутинно

В най-свободния регион на света – Европа, журналистите са под най-голяма заплаха – за това предупредиха участниците в международната конференция "Медийна свобода и плурализъм", съобщава dnevnik.bg. Форумът е организиран от четири професионални сдружения от сектора: Европейската асоциация на издателите на вестници (ENPA), Европейската федерация на журналистите, Европейската асоциация на издателите на списания и Съюзът на издателите в България.

Полин Аде-Мевел, която ръководи балканския офис на "Репортери без граници", припомни убийствата и заплахите срещу разследващи журналисти и враждебната реч на политически лидери срещу репортери. Европа, където медийната обстановка е най-добра, е отбелязала най-голям спад, посочи тя, а четирите държави, които са се сринали с най-много места, са ...

» повече
05 Окт, 2017

127 030 лева е загубата на Колодрума за 2016-а

1330 лева на ден е струвала издръжката на залата на данъкоплатците за същия период

Вижте колко точно струва на данъкоплатеца един работен ден на залата - въпросът, на който не получихме отговор в цифри

Таня Грозданова

Колко точно струва на данъкоплатеца един работен ден на залата? – въпросът, на който не получихме отговор в чаканото девет месеца интервю със заместник-кмета по стопанска дейност на Община Пловдив Розалин Пектов на тема Многофункционална спортна зала Колодрума вече има отговор за 2016-а година.

Колко точно струва на данъкоплатеца един работен ден на залата? Според информация на Под тепето имено това бе питането, с което репортерът ни ядосал г-н Петков и в крайна сметка получи отказ за интервю. Колко точно струва на данъкоплатеца един работен ден ...

» повече
31 Авг, 2017

Колодрума е единствената от трите големи зали в България без голям рекламодател

„Една от първите и най-важни задачи е да бъде намерен генерален спонсор за залата“ 

Тази задача стои вече две години при двама управители

Мениджърът на залата сравнява нагласите на пловдивчани с тези на парижани към Айфеловата кула

     Уважаеми читатели на Под тепето,

Вашето и нашето търпение, упоритост и търсене на истината по пътя към най-дълго организираното интервю в 17-годишната комуникация с община Пловдив на нашия репортер Таня Грозданова, вече е удовлетворено до някаква степен. По-долу ви представяме „интервю“ със сегашния директор на ОП „Многофункционална спортна зала“ Галина Китена, което получихме по електронната поща в навечерието на двегодишнината на Колодрума и деня на откриването на първата частна такава зала в Града на тепетата.      

Припомняме, че търсенето на отговорите продължи близо 8 ...

» повече
31 Авг, 2017

След 200 дни чакане получихме някакви отговори за Колодрума

Горе – долу 1/3 от пловдивчани са посетили Многофункционалната спортна зала

За две години от съществуването си, Колодрума отчита 112 хиляди зрители и над 40 събития

/uploaded/images/kolodrum.jpg

Таня Грозданова

Сто деветдесет и седем дни! Точно толкова бяха нужни на ръководството на Община Пловдив, ресорния заместник-кмет Розалин Петков, управителите на Многофункционална спортна зала „Колодрума“ и PR-ите на кмета, за да отговорт на въпросите, които репотер на Под тепето им зададе в писмен вид на 13 февруари 2017-а година.

С цел да сме максимално кореткни към читателите си, които заедно с нас изстрадаха най-дълго чаканите отговори, ще уточним, че писмото с тях пристигна на редакторската ни поща на 29 август преди обяд. В датата няма нищо особено на пръв поглед, но връщайки репортерската ...

» повече
31 Юли, 2017

Официално: Въпросите за Колодрума не били по Закона за достъп до информация

Отговори няма

По въпросите за Колодрума дори Законът за достъп до обществена информация не върши работа

Още не е открита силата, която да накара отговорните хора да отговорят   

 

„Информацията от т.1 до т. 14 от заявление с вх. № 17 ДОИ28/19.06.2017 г. представлява искане за достъп до обществена информация, която не се съхранява във вид, обективиран в материален носител и отговарящ на поставените в заявлението конкретни въпроси. Механизмът за достъп до обществена информация не е средство за комуникация между заявителя и органа по зададените му от заявителя въпроси, а способ за предоставяне на вече създадена и съхранявана у органа обществена информация по смисъл на чл.2,ал.3 от ЗДОИ. С оглед на това информацията не следва ...

» повече