Подтепето

гласове

08 Юни, 2017

Отворено писмо до г-н Розалин Петков, зам.-кмет „Общинска икономика, здравеопазване, екология и управление на отпадъците”

 от Таня Грозданова, репортер на Под тепето

      Уважаеми, г-н Петков,

Не сме на работа, за да си се радваме, а да я вършим. Вярвам, че всеки на вашата позиция е наясно с тази житейска, политическа, бизнес и човешка истина. Позволявам си да го напомня, защото след разговора ни на 10 май това не пролича. И само с тази реплика ще подмина казаното от Вас, че не се радвате да видите журналист, който си върши работата, и ще го отдам на чувството ви за хумор, което уважавам.  

Всеки на Вашата отговорна позиция има право да откаже да говори пред медиите по теми, които:

застрашават националната сигурност,

не са от неговата компетентност,

не се чувства подготвен по тях,

има забрана от по-висшестоящ от него в йерархията

или просто да каже „без коментар“.

Доколкото ми е известно темата за Колодрума не застрашава националната сигурност, но със сигурност е от широк обществен интерес.

Освен това е изцяло във Вашия ресор - Заместник-кмет „Общинска икономика, здравеопазване, екология и управление на отпадъците” на Община Пловдив.

По въпроса за подготовката, по мое скромно мнение, повече от 4 месеца са достатъчни. Още повече, че изпълнихме желанието Ви да изпратим писмено въпросите предварително. За този период Вие и Вашите медийни консултанти имахте възможност не само да подготвите отговорите, но и да задраскате 20 въпроса и да отговорите на 5.

Що се касае до забраната – Вие бяхте посочен от отдела за връзки с медиите и обществеността, като отговорния заместник-кмет на Община Пловдив, който има цялата информация, запознат е с темата, може и ще отговори на въпросите.

Едно „без коментар“ би било достатъчно, за да не си губим времето взаимно, това на читателите и това на избирателите.  

Завършвам с един нов въпрос, който не изисква специална подготовка и проучване на данни:

Какъв е проблемът?

Пловдив                                            Таня Грозданова, репортер в Под тепето

10 май 2017/ 08 юни 2017

 • 11 Юни, 2017 | РАЗСЛЕДВАЩА журналистка в ПодАльошата???
  Който управник хитрува да се крие от отговорностите си (за които му плащам АЗ-ТИ-НИЕ!) то той попада веднага под ПРОКУРОРСКИЯ микроскоп. Смайващото за мен е друго: че журналистката от ПодАльоша ЗАДАВА ВЪПРОСИ, фместо да кади тамян и ванилия из КАПАНО както правят нежните г-ци на Иво. Напомня ми на друга пловдивчанка отпреди половин столетие в "ИСКРА" -доста бой отнесе, два пъти я претрепаха... danbg.com/wp/?page_id=1574 . А въпросите й са ТОЧНИ
 • 11 Юни, 2017 | ИСТИНСКА журналистка в ПодАльошата?
  Прави са коментаторите, че който управник хитрува да се крие от отговорностите си (за които му плащам АЗ-ТИ-НИЕ!)то той попада веднага под ПРОКУРОРСКИЯ микроскоп. Смайващото за мен е друго: че журналистката от ПодАльоша ЗАДАВА ВЪПРОСИ, фместо да кади тамян и ванилия изКАПАНО както правят нежните г-ци. Напомня ми на друга пловдивчанка отпреди половин столетие в "ИСКРА" -доста бой отнесе... http://danbg.com/wp/?page_id=1574.А въпросите й са ТОЧНИ
 • 09 Юни, 2017 | Петров
  Хората, които управляват нашия град са ..........ще замълча! Повечето медии слугуват на същите хора и даже най-мазния слуга е и наемател на главния управляващ......свински черва. Пловдив се управлява бутафорно,извършват се елементарни ремонти/ улични / на високи цени, плащат се проекти, които никога няма да се реализират или в бъдеще ще се проектира отново. Най-лошото е, че няма за кой да се гласува в бъдеще, всички "една майка ги е раждала".
 • 09 Юни, 2017 | мамин
  какво го занимавате човека, нали всичко зависи от Тотев, него питайте. Никой от администрацията не е самостоятелен и не може да реши, камо ли да отговори. Всички гледат умно и клатят глави, някои дори тъпо.
Още от рубриката "гласове"

Подобни новини

09 Юли, 2018

Само пет събития са предвидени в Колодрума до края на годината

Евелин Парасков: Похарчихме милиони за „Колодрума“, а залата хваща паяжини

Съветниците от „Съюз за Пловдив“ искат прозрачност за управлението на общинското предприятие

Управлението на многофункционалната спортна зала „Колодрума“ ще е повод за дебати на следващата сесия на Общинския съвет. Съветникът Евелин Парасков внася питане до кмета от името на групата на „Съюз за Пловдив“, относно начина, по който се менажира съоръжението. Той настоява да получи ясен отговор какъв е бюджетът на специално създаденото за управление на залата общинско предприятие, какви са приходите от залата и разходите за поддръжка, как се използват колоездачната писта, местата за паркиране и търговските площи, кое налага да се плащат още 700 000 лв. за нов паркинг и какви мероприятия са предвидени на „Колодрума“ през тази ...

» повече
16 Май, 2018

"Репортери без граници": В българските медии нищо не върви добре

снимка: dnevnik.bg/Георги Кожухаров

Заплахите над журналисти дори в Европа вече са нещо рутинно

В най-свободния регион на света – Европа, журналистите са под най-голяма заплаха – за това предупредиха участниците в международната конференция "Медийна свобода и плурализъм", съобщава dnevnik.bg. Форумът е организиран от четири професионални сдружения от сектора: Европейската асоциация на издателите на вестници (ENPA), Европейската федерация на журналистите, Европейската асоциация на издателите на списания и Съюзът на издателите в България.

Полин Аде-Мевел, която ръководи балканския офис на "Репортери без граници", припомни убийствата и заплахите срещу разследващи журналисти и враждебната реч на политически лидери срещу репортери. Европа, където медийната обстановка е най-добра, е отбелязала най-голям спад, посочи тя, а четирите държави, които са се сринали с най-много места, са ...

» повече
05 Окт, 2017

127 030 лева е загубата на Колодрума за 2016-а

1330 лева на ден е струвала издръжката на залата на данъкоплатците за същия период

Вижте колко точно струва на данъкоплатеца един работен ден на залата - въпросът, на който не получихме отговор в цифри

Таня Грозданова

Колко точно струва на данъкоплатеца един работен ден на залата? – въпросът, на който не получихме отговор в чаканото девет месеца интервю със заместник-кмета по стопанска дейност на Община Пловдив Розалин Пектов на тема Многофункционална спортна зала Колодрума вече има отговор за 2016-а година.

Колко точно струва на данъкоплатеца един работен ден на залата? Според информация на Под тепето имено това бе питането, с което репортерът ни ядосал г-н Петков и в крайна сметка получи отказ за интервю. Колко точно струва на данъкоплатеца един работен ден ...

» повече
31 Авг, 2017

Колодрума е единствената от трите големи зали в България без голям рекламодател

„Една от първите и най-важни задачи е да бъде намерен генерален спонсор за залата“ 

Тази задача стои вече две години при двама управители

Мениджърът на залата сравнява нагласите на пловдивчани с тези на парижани към Айфеловата кула

     Уважаеми читатели на Под тепето,

Вашето и нашето търпение, упоритост и търсене на истината по пътя към най-дълго организираното интервю в 17-годишната комуникация с община Пловдив на нашия репортер Таня Грозданова, вече е удовлетворено до някаква степен. По-долу ви представяме „интервю“ със сегашния директор на ОП „Многофункционална спортна зала“ Галина Китена, което получихме по електронната поща в навечерието на двегодишнината на Колодрума и деня на откриването на първата частна такава зала в Града на тепетата.      

Припомняме, че търсенето на отговорите продължи близо 8 ...

» повече
31 Авг, 2017

След 200 дни чакане получихме някакви отговори за Колодрума

Горе – долу 1/3 от пловдивчани са посетили Многофункционалната спортна зала

За две години от съществуването си, Колодрума отчита 112 хиляди зрители и над 40 събития

/uploaded/images/kolodrum.jpg

Таня Грозданова

Сто деветдесет и седем дни! Точно толкова бяха нужни на ръководството на Община Пловдив, ресорния заместник-кмет Розалин Петков, управителите на Многофункционална спортна зала „Колодрума“ и PR-ите на кмета, за да отговорт на въпросите, които репотер на Под тепето им зададе в писмен вид на 13 февруари 2017-а година.

С цел да сме максимално кореткни към читателите си, които заедно с нас изстрадаха най-дълго чаканите отговори, ще уточним, че писмото с тях пристигна на редакторската ни поща на 29 август преди обяд. В датата няма нищо особено на пръв поглед, но връщайки репортерската ...

» повече