ГласовеИзпод тепетоМненияНовини

Търсят се доброволци за изграждане на спортна площадка на Младежкия хълм

Продължава работата по облагородяване на района от местни сдружения

Приключенския център на Младежкия хълм и сдружение БГ Бъди активен приканват жителите на Пловдив, които обичат да спортуват и да се разхождат на Младежкия хълм в града да се включат като доброволци в изграждане на зона с фитнес уреди на хълма. Дейностите по монтирането на фитнес уредите,  които ще могат да се ползват от всички посетители на района ще се случат на 24 и 25 август.

Спортната площадката е стъпка от дългогодишния процес на облагородяване на мястото от Приключенския център и сдружение БГ Бъди активен. Уредите са осигурени преди три години по програмата за насърчаване на физическата активност NowWeMOVE на Международната асоциация за спорт и култура ISCA, партньор на БГ Бъди активен. Превръщането на Младежкия хълм в пространство, удобно за спорт и разходки за всички пловдивчани, е една от целите на проекта _Място на сдружението. През миналите години подобни площадки бяха изградени от БГ Бъди активен в Смолян и Чепеларе. Глобални намеси в градската среда с участието на местни жители и доброволци бяха направени в още над 20 града в страната. Местните общности сами изградиха и продължават да поддържат различни зони за спорт, отдих и срещи. Подобни инициативи превръщат градовете в по-добри места за живеене и мотивират жителите да бъдат креативни и отговорни към заобикалящата ги среда.

Доброволци от инициативата „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“ на сдружение БГ Бъди активен и от Приключенския център ще направят изкопите и монтажа на уредите и ще бъде поставена настилката на площадката. Освен дейности по монтажа ще бъдат извършени и други допълнителни дейности като подрязване на дървета, косене на трева и подготовка на алея за цветя. Желаещите да се включат като доброволци могат да дойдат на място или да се свържат предварително с организаторите в страницата Аз, Ти, Пловдив! във Фейсбук.

Една от дългосрочните цели на платформата „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“ е да бъдат облагородени няколко публични зони в града с участието на жителите, като една от тях е  именно Младежкият хълм, като дейностите по облагородяване вече стартираха и през изминалия месец, заедно с Детска архитектурна работилница бяха поставени нови места за сядане от дървени палети и кошчета за отпадъци, а заедно с доброволци бяха боядисани надрасканите площи на центъра, както и почистени и възстановени пътеките наоколо. В момента, по време на всяко събитие случващо се на поляната,  идеи за облагородяването на пространството, на база, на които ще бъде осъществена и цялостната трансформация на мястото, като идеи и желания ще се събират и на 24 и 25 август.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Със „…изграждане на спортна площадка на Младежкия хълм…“ започва ПРОЗРАЧНИЯТ СЦЕНАРИЙ за завземане на квадратури в ЗАБРАНЕНИ ТЕПЕТА. Първо ша бетонираме еди-каквиси квадратни метри за . . . ТОПКИ, ша набучим няколко ЖЕЛЕЗА за . . . „фитнес“ мале мила оти не са упражняваш ф избата, ма?
    СЛЕД КОЕТО АГИТКА „ИНИЦИяТИВНА ГРУПА“ ЗАЯВЯВА, ЧЕ ИМ ТРАБВА И . . . ПОСТРОЙКА.
    КОЛКО ХИТРО, ОСОБЕНО ПЪК И АКО ЗАВЕРБУВАШ ДРУГИ ДА ТИ РАБОТЯТ ПО ЛИБРЕТОТО.

  2. Веднага да спрат всякакви „…работата по облагородяване на района от местни сдружения…“
    НА ТЕПЕТО НИКАКВИ КВАДРАТУРИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ „УСВОЯВАТ“ НИТО „ОБЛАГОРОДЯВАТ“ ОТ ЧАСТНИЦИ И ТЕХНИТЕ АГИТКИ.
    СПОРТНИ СЪОРЪЖЕНИЯ ДА СИ ГИ СЛАГАТ НА ТЯХНА СИ СОБСТВЕНОСТ (ДА СИ КУПЯТ ОТ ГОГО ТОТЕВ МАЛКО ТЕРЕН, А?)
    КМЕТЕ, СТИГА ГРАБЕЖИ, ВИДОВДЕН НАБЛИЖАВА!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина