АктуалноГласовеМненияНовини

Стотина протестираха в Шишманци, пишат на премиера и искат референдум

Депото за отпадъци продължава да пуши

Над 100 жители на Раковски, Шимнаци, Белозем и Стряма отново протестираха тази сутрин с искане за строг контрол в пушещото вече пети ден депо за отпадъци в Шишманци. Последният пожар там предизвика недоволството на хората от населените места наоколо. Те вече са събрали подписка с над 2000 имена, която ще бъде изпратена до премиера. С нея гражданите искат от държавата въвеждането на спешни мерки, които да гарантират безопасността на района или спиране работата на Завода за преработка на отпадъци.

Отец Румен, който е един от инициаторите на протеста, съобщи в предаването Точно днес на Радио Пловдив, че хората искат местен референдум дали това съоръжение да продължава работа по този начин. Искат да спре завода, който не е за преработване, а е сметище. Всички сме отровени и сме пред тази екологична бомба. Наслушали сме се на обещания, каза той.

Мобилната лаборатория на РИОСВ ще продължи измерванията си и днес. Междувременно Районна прокуратура – Пловдив  възложи на Икономическа полиция проверка за евентуално престъпление против околната среда. Срокът за приключването й е едномесечен.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина