Майките и пенсионерите от Капитан Райчо се събраха на една маса при кмета на Централен

Евала

Детска площадка ще има

Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов събра на среща в кабинета си хората, които върнаха багера, дошъл да строи детска площадка в центъра на града и майките, които са направили искане за мястото за игра.

Припомняме, че във вторник около десетина възрастни пловдивчани се изправиха срещу екипа на Стаменов и строителната фирма в зелените площи до блок 38 – 40 на ул. "Капитан Райчо" и меко казано протестираха срещу проекта за площадка с най-различни доводи, които включваха претенции за шум от децата и искане за място за паркиране.

Преди срещата днес част от недоволните, които крещяха във вторник, изразиха претенции пред репортера ни, че медиите са изопачили техните доводи да попречат на строителите да работят и са им „вкарали думи в устата“, които обаче се чуват отчетливо на редица видеозаписи в мрежата и по сайтове. Една от майките се оплака, че детето ѝ е спъвано с бастун, защото тичало в парка.     

Дебатите започнаха още в двора на кметството. След като протестиращите разбраха, че на срещата с кмета ще присъства и ответната страна – майките , инициирали подписката за детска площадка в квартала, някои от другия лагер заявиха, че няма да влязат с тях и се наложи да бъдат убеждавани, че това не е правилно и срещата не е индивидуална.

В крайна сметка обсъждането протече почти в рамките на възпитания тон от страна на повечето участници, с изключение на най-активните от събитията във вторник, които си личат по видеозаписите.

Стаменов показа на присъстващите подписката на майките, която е входирана още през 2015-а година от близо 200 души. После поясни всички процедури по избора на това място и показа проекта. След това показа и два варианта на възможности да се направят паркоместа около същата зелена площ, за да се отговори и на исканията на другите. Обсъдиха се и варианти площадката да бъде зад клуб Паша, но се отчете, че това не е удачно. Всеки има възможност да изрази претенциите си, бе издигнато дори искане за оценка на въздействието на детската площадка върху околната среда, което ще оставим без коментар.

Добрата новина е, че медиативната среща при кмета изигра своята роля и накрая всички си стиснаха ръцете.

Детската площадка ще бъде направена на мястото, от което бяха изгонени строителите, а на по-следващ етап ще се пристъпи към търсене на възможности за джобове в ограждащите карето улици за парокместа.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.