Подтепето

евала

19 Апр, 2018

Майките и пенсионерите от Капитан Райчо се събраха на една маса при кмета на Централен

Детска площадка ще има

Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов събра на среща в кабинета си хората, които върнаха багера, дошъл да строи детска площадка в центъра на града и майките, които са направили искане за мястото за игра.

Припомняме, че във вторник около десетина възрастни пловдивчани се изправиха срещу екипа на Стаменов и строителната фирма в зелените площи до блок 38 - 40 на ул. "Капитан Райчо" и меко казано протестираха срещу проекта за площадка с най-различни доводи, които включваха претенции за шум от децата и искане за място за паркиране.

Преди срещата днес част от недоволните, които крещяха във вторник, изразиха претенции пред репортера ни, че медиите са изопачили техните доводи да попречат на строителите да работят и са им „вкарали думи в устата“, които обаче се чуват отчетливо на редица видеозаписи в мрежата и по сайтове. Една от майките се оплака, че детето ѝ е спъвано с бастун, защото тичало в парка.     

Дебатите започнаха още в двора на кметството. След като протестиращите разбраха, че на срещата с кмета ще присъства и ответната страна – майките , инициирали подписката за детска площадка в квартала, някои от другия лагер заявиха, че няма да влязат с тях и се наложи да бъдат убеждавани, че това не е правилно и срещата не е индивидуална.

В крайна сметка обсъждането протече почти в рамките на възпитания тон от страна на повечето участници, с изключение на най-активните от събитията във вторник, които си личат по видеозаписите.

Стаменов показа на присъстващите подписката на майките, която е входирана още през 2015-а година от близо 200 души. После поясни всички процедури по избора на това място и показа проекта. След това показа и два варианта на възможности да се направят паркоместа около същата зелена площ, за да се отговори и на исканията на другите. Обсъдиха се и варианти площадката да бъде зад клуб Паша, но се отчете, че това не е удачно. Всеки има възможност да изрази претенциите си, бе издигнато дори искане за оценка на въздействието на детската площадка върху околната среда, което ще оставим без коментар.

Добрата новина е, че медиативната среща при кмета изигра своята роля и накрая всички си стиснаха ръцете.

Детската площадка ще бъде направена на мястото, от което бяха изгонени строителите, а на по-следващ етап ще се пристъпи към търсене на възможности за джобове в ограждащите карето улици за парокместа.

Няма направени коментари
Още от рубриката "евала"

Подобни новини

25 Апр, 2018

Започна строежът на спорната детска площадка на ул.“Капитан Райчо“

Кметът на Централен Георги Стаменов инспектира изграждането на мястото, където недоволни пенсионери изгониха багера преди седмица

Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов лично посети строителния обект на ул. „Капитан Райчо“ 42-44, където след няколко седмици ще бъде готова новата детска площадка за деца от 0 до 12 годишна възраст. В момента се поставят ограждащите бетонни первази. Идните дни ще бъде налята бетонната основа и положена ударопоглъщата настилка.

„Изпълнителите са стартирали на 23-ти април, понеделник, и работят бързо, за да могат децата от квартала да използват площадката през наближаващата лятна ваканция,“ казва Георги Стаменов.

Припомняме, че стартът на работата по площадката, предвиден за 17 април, бе забавен с няколко дни поради дискусия, която се разрази в деня на първа копка. Тогава ...

» повече
17 Апр, 2018

Пловдивчани спряха багер в центъра на града, дошъл да прави детска площадка

Предпочитали паркинг (ВИДЕО)

Див скандал спретнаха пенсионери на кмета на Централен, не искали деца да тупкат топки под прозорците им

Таня Грозданова

Около десетина възрастни пловдивчани се изправиха днес преди обяд срещу екипа на кмета на „Централен“ и строителната фирма дошли да направят първа копка на нова детска площадка близо до кръстовището на "Капитан Райчо" и "Леонардо Да Винчи".

Те развихриха огромен скандал заради недоволството си, че в междублоковото пространство пред сградите на ул. „Капитан Райчо“ 38-40 администрацията ще строи модерна детска площадка, сертифицирана по европейски изисквания.

Жителите на района изразиха с препирни и обвинения за 30 години назад нежеланието си точно на това място да има детска площадка. Сред аргументите им бяха толкова абсурдни доводи, като например, че децата ...

» повече