4 лева за вход в новите галерии „Капана” и „2019”

Актуално Градът Живот Изпод тепето Новини

Между 600 и 1500 лева ще се плаща за събитие в експозиционните зали на Гладстон

Изложбената площ там ще се предоставя за 20 дни срещу 1000 лева

Иво Дернев

Градска художествена галерия официално ще стопанисва новата галерия „Капана” (бившият Детмаг) в края на седмицата. Общинските съветници ще гласуват предложението ГХГ да поеме грижата за обекта на сесията в четвъртък. Тогава ще бъдат приети и цените за посещения и ползване на новите експозиционни зали в града- тази на малката главна и галерията на Гладстон, която ще се казва „2019”.

Все още недовършената изложбена сграда, за която след септември вероятно ще се грижат от Дружеството на пловдивските художници, ще е с платен вход. Билетът за влизане ще струва 4 лева за възрастни, 3 лева за пенсионери, 2 лева за учащи се. Ще се правят намаления при групови посещения. Посетителите ще могат да ползват услугите на екскурзовод или аудиогид. Живата експозиционна разходка из залите ще струва 10 лева, ако гидът използва български език, и 15 лева, ако трябва да говори на чужд. Ползването на аудиогид ще струва левче.

Определени са и цените за наемане на галерия „2019” за дневни прояви- конференции, концерти, различен вид представителни събития. 600 лева ще е тарифата, ако наемете изложбените зали за 3 часа. Цената става 900 лева, ако часовете са 5, и 1500 лева ако са осем. Конферентната зала ще се отдава под наем отделно за между 300 и 700 лева, в зависимост от времетраенето на събитието. Цените за подреждане на изложби в експозиционните площи също вече са фиксирани. За период от 20 дни ангажирането на цялата изложбена площ ще струва 1000 лева. За същия период голямата зала в галерия „2019” ще се отдава за ползване срещу 500 лева, а малката- срещу 400 лева. За период от 30 дни цените съответно стават 1200 лв., 700 лв. и 500 лв.

Билетите за влизане в галерия „Капана” ще са на същите цени като тези в „2019”. Наемането на изложбените зали на Малката главна за дневни прояви обаче е по-евтино- между 400 и 900 лева, в зависимост от часовете за ползване.  Цените за подреждане на изложби там са 800 лева за период от 20 дни, при ползване на всички експозиционни площи, 400 лева само за голямата зала и 200 лева за малката. За 30-дневна изложба цените стават 1000 лева за цялата галерия, 600 лева за голямата изложбена зала и 250 лева за малката.

 

 

Споделете ни във:

3 коментара за “4 лева за вход в новите галерии „Капана” и „2019”

 1. ГХГ продължава да функционира без реставратори и реставраторско ателие при все това, че съхранява и ескпонира едни от най- старите и ценни колекции в страната. Не е ясно как е акрединирана от МК при условие, че според нормативната уредба е длъжна да има реставрационно атели със съответните специалисти. Като такива се декларират реставраторите на ОИ Старинен Пловдив, същият този институт за който знаем, че вече повече от година е и лицензиран тур оператор. Напрактика сме свидетели на това как грижата за състоанието на обектите във фонда на Градската Художественна галерията е поверено на лицензиран тур оператор. Затова не се възмущавайте от нивото и състоянието на експонираните обекти и залите.

 2. Престъпно преустройство издаващо просташки бакалски вкусове се направи на ГХГ на главната.
  Самата сграда си е композирана с КИБАР монументален вход откъм нейна си „пиацетта“ – със фоайе, с рецепция, със стълбище за нагоре солидно изградено . . .
  Никаква нужда нямаше изкукуригалото началниче (за ПЕНЦИЯ!) да „подобрява“ достъпа като го приравни със редицата витрини за гащи. Джапанки.
  Вернисажи, сбирки, влизане-излизане от галерията ставаха много по-тежкарски откъм Пиацата.
  Да се възстанови влизането както по ОРИГИНАЛА.
  Линков да се уволни!
  „Пловдив За ЕДНО“ да завземе!

 3. Чудесно, след всички ремонти стопанин на сградите ще бъде отново Красимир Линков. След като докара галерия Съборна до разруха е редно да му дадем и ремонтирана галерия да съсипе и нея.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.