АктуалноГрадътКриминалеНовини

Учениците от НУ „Климент Охридски“ в Пловдив с неочаквана ваканция

Три дни извънредна почивка заради пожара в школото Кючук Париж

Огънят е възникнал в учителската стая (СНИМКИ)

Застраховка и общински бюджет ще покрият щетите

Соня Попова

Децата от Начално училище „Климент Охридски“ в пловдивския квартал Кючук Париж получиха  неочаквана ваканция, след като тази сутрин в сградата възникна пожар.

Припомняме, че днес минути преди 7 часа е получен сигнал за пожар в началното училище до парк Белите брези в район „Южен“. Според първоначалната информацията, в една от стаите се възпламенил климатик. Огънят е локализиран и потушен от екип на Втора РСПБЗН, без да се разпространи в останалите помещения. Нанесени са материални щети в стаята. В момента на пожара е нямало учебни занятия, но в училище вече е имало приети деца, те са били евакуирани и е съобщено на родителите да си ги вземат. Няма пострадали. Учебните занятия бяха отменени.

В момента в училището вървят огледи и се описват щетите. За сега е ясно, че огънят е възникнал в учителската стая.

Най-вероятно още два дни ваканция, докато почистят и се измирише, това съобщи пред репортер на Под тепето зам.-кметът с ресор образование на Пловдив – Стефан Стоянов. По думите му, щетите, които не се покриват от застраховката, ще бъдат покрити от Общината.

Кметът на Пловдив посети сградата, в която стана пожара днес и също заяви, че Общината ще помогне за подмяна на техниката, която е изгоряла при инцидента, тъй като хазната има бюджет за подобни аварийни ситуации.

Учениците от Начално училище „Климент Охридски“ ще се върнат в клас след Великденските празници.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина