АктуалноГрадътНовини

Столипиново се радва (ГАЛЕРИЯ)

Откриха спортна площадка в квартала по европейски стандарт

Треньор към кметството ще обучава децата на футбол

„Страхотно е да виждам толкова деца тук. Много се радвам, че на това място, което иначе се свързва с други неща, има толкова усмихнати и щастливи хора“, не скри радостта си кметът на Пловдив, който тази сутрин преряза лентата на  нова спортна площадка на улица „Крайна“.

За близо месец администрацията на район „Източен“ изгради спортния терен в квартал Столипиново по европейски стандарт. На него може да се тренира футбол на големи и малки врати, баскетбол и други.

С атрактивен танц откриха празничната програма мажоретките от училище „Пенчо Славейков“, които впечатлиха публиката с уменията си. След тях на терена излязоха за първата среща по футбол отборът на местното училище „Найден Геров“ и сборен тим от квартала. Младите спортисти получиха топки и фланелки за бъдещите си редовни тренировки.

Чиста случайност е, че двата отбора са в жълти и черно-бели екипи, каза кметът, който пожела от тази площадка да излезе футболист за  А група.

Общината ще назначи на граждански договор от следващия месец треньор за децата от квартала. Площадката има допълнително осветление, за да може да се ползва и по тъмно, тъй като има много желаещи, уточни райкметът Николай Чунчуков. Предстои по проект, финансиран от ОФ „Пловдив 2019“ зад игрището да бъдат направени места за публика.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Ухажва си електората, че ние мангалите го правим кмет.Разбира се след съответното заплащане.Ама него бълха го ухапала. Много се накраде.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина