АктуалноГрадътНовини

Почти без граждани на обсъждането на Бюджет 2020

Общината извика на помощ екс главният финансист Наталия Делчева

Дългогодишният ковчежник на Община Пловдив Наталия Делчева изведе екипа финансисти с наръч папки то сградата на „Стефан Стамболов“ №1 30 минути преди началото на общественото обсъждане на Проектобюджета на Община Пловдив за  2020 година.

Това потвърждава слуховете, че тя е била наета да помогне за съставянето на основната финансова рамка. Делчева има над 30 години стаж в областта на общинските финанси и е сменила 11 кмета.

Залата на Общински съвет е пълна, но в нея почти липсват граждани, те се броят на пръстите на двете ръце. Присъстват много служители на администрацията, районните кметове, общински съветници от различни политически сили и журналисти.

Водещ на обсъждането е секретарят на Общината Ангелина Топчиева. В началото тя даде думата на кмета Здравко Димитров, които говори за приоритетните проекти.

„Чух коментари по време на обсъждането на тегленето на заема, че нашите внуци ще го изплащат. Пред нас стоят множество важни проекти като Модър-Царевец, Зоопарка, Небет тепе, Източната порта, Голяма базилика и ако не се вземе заем, има вариант приоритетните проекти да се реализират от нашите внуци“, коментира Димитров.

Той изтъкна още веднъж, че образованието е най-големия проект на администрацията, затова и средствата за него в бюджета са около 45%.

Накрая кметът изрази благодарност към присъстващите в залата.

„Аз не виждам хора от някои политически партии, които се явиха на местните избори и заявиха, че искат да работят за града.  Благодаря ви за отношението, защото вашето присъствие е отношение.“

Очаквайте подробности.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

4 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина