АктуалноГласовеГрадътИзбориМненияНовини

„Неохрон“: Здравко Димитров води пред Славчо Атанасов в битката за Пловдив с 3%

Кандидатите на ГЕРБ и НФСБ- ВМРО ще влязат в оспорван балотаж, където засега предимство има Славчо, сочат данните на агенцията

Здравко Димитров и Славчо Атанасов ще влязат в балотажа с близък резултат, като кандидатът  на ГЕРБ води с 3%. Това сочат резултатите от изследване на агенция „Неохрон“, проведено сред 730 пълнолетни пловдивчани през първата седмица на октомври.

Вече е ясно, че ще има балотаж в битката за Пловдив, сигурно е и между кои двама кандидати ще е той. Здравко Димитров и Славчо Атанасов ще получат близък резултат, като в момента Димитров води –  24% срещу 21%, като потенциалният максимум, който и двамата кандидати могат да получат на първия тур, е по 30%. Дани Каназирева получава  14 на сто подкрепа с потенциал да стигне до 22%, сочат данните от проучването на Неохрон.

Кандидатът БСП Николай Радев може да разчита максимум на 10%.

Според агенцията балотажът между първите двама е сигурен като по първоначални данни Славчо Атанасов води с 3%.

При листите за Общински съвет убедително, с 35 на сто подкрепа, води ГЕРБ, следвана от тази на НФСБ-ВМРО с близо 20 процента и „Съюз за Пловдив“ и БСП с по 12-13 на сто.

Социологическото проучване е извършено измежду 730 пълнолетни пловдивчани на принципа „очи в очи“ по домовете им с въпроси от закрит и открит тип.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. КАКА ЗДРАВКА НИКОГА НЯМА ДА СТАНЕ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ. ЗИКО САМО Я ЛЪЖЕ , КАКТО Я ЛЪГА И МАМИНИЯ. АМА ЗИКО НЯМА И ДА Е КМЕТ , ЗА ДА И ОБЕЩАВА НЕИЗПЪЛНИМОТО.

  2. Защо няма информация за другите кандидати. Тези са ясни на Пловдив, нищо ново – кака Здравка се е разбрала и със Здравко и със Славчо – да стане председател на общинския съвет за да може да увеличи имотите си. Ние искаве да имаме избор да гласуваве за нови кметовер

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина