АктуалноГрадътИзбориИзпод тепетоМненияНовини

Когато чинията стане рекламна площ

Кандидат за кмет на Пловдив се усмихва по време на обяда ви

Таня Грозданова

Рекламните стратегии в настоящата кампания за местни избори бележат нови висини.

Радостно е, че вече не само подритваме флаери по улиците с образи на кандидати за управленци. Някак симпатично е сутрин, докато се качваме в автомобилите на път за работа, да намираме и по някой ароматизатор тип „борче“ на чистачките, предназначен за политическа агитация.

Истинска забава настъпва обаче, когато съседките на паркинга започнат да обсъждат кой ухае по-добре – дали „Х“ или „У“.

През последния месец пловдивчани все повече се радват докато чакат на кръстовище, че на билборда отсреща излиза и нещо друго, освен физиономия със задраскан номер.

Похвално е, че дори една-единствена коалиция заложи на нови форми, като брънч/късна закуска с дискусия и флашмоб (бел. авт.: нека хейтът започне сега заради чуждиците).

Новото им изобретение е по посока предложението „Общината да влезе в телефона на хората“ – изчистен стикер за GSM с номера в бюлетината, с намигване към Магистралата на надеждата.

След бутилката минерална вода с брандирана в партийно оранжево капачка на един от кандидатите за кмет на Пловдив и множество запитвания при другите „вие защо нямате“, днес и от централата на спрягания за фаворит за поста пуснаха естествено газирана в партийно синьо.

Най-доброто до момента се появява днес в чинията по време на обяд… Приятен сервитьор ви носи любимо блюдо с число и усмивка, а на въпроса „какво е това“, отвръща – номер на бюлетина. Накрая, след сметката получаваш и подарък от същата онази бутилка с оранжева капчка.

Остава дребното разочарование на естетите по изпиването, когато в късметчето от кафето пише просто „Животът (съдбата) е това, което ти се случва, докато си правиш планове“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина