АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Здравко Димитров иска да премести Общината от пл. „Стефан Стамоболов“ 1

„В подземията са умирали хора, убивани са!“ Това бе един от аргументите на кмета

Новият кмет на Пловдив Здравко Димитров е поставил задача на екипа си да търси вариант за преместване на Голяма Община от историческата сграда на площада „Стефан Сатмболов“ №1. Това стана ясно по време на обсъждането на проектобюджета на града за 2020 година, което се проведе снощи в Заседателната зала на Общинския съвет, в отговор на питане на гражданин.

Пловдивчанинът Свилен Вучков попита как ще се процедира със сградата на второто колело на Панаира. Проблемът с недовършения строеж е от повече от 15 години, в него Община Пловдив има съсобственост и там трябваше да се премести кметството на район „Северен“, припомни младият мъж.

Вучков описа как гражданите в Северен ходят в прогнили бараки, за да бъдат обслужени и попита кога ще се обърне наистина внимание на този имот, в който общината има етажна собственост и през различните години на предишното управление са били отделяни бюджетни средства за неговото довършване, което така и не се случи.

„Вие сте абсолютно прав! Наистина администрацията на р-н „Северен“ работят в бараки. Дал съм задача да се намери подходящ терен и да се направи проект на сграда с паркинг за кметство. Тази няма -не става администрация без паркинг,“ отговори Здравко Димитров.

Това означава ли, че общината се отказва от тази сграда и тя няма да бъде довършена, попита Свилен Вучков. Зико го увери, че Общината няма да как да се откаже от собствеността там и се търсят варианти.

„Вие сте млад човек, елате! Аз лично ще ви разходя да видите как се работи и в голяма община! Това здание, в което са трепани хора и са умирали не е адекватно. Също така съм поставил задача и Община Пловдив да бъде преместена, на 9 места сме, редно е да се помисли за терен,“ аргументира се Здравко Димитров.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

29 коментари

  1. Щом „…Това здание, в което са трепани хора и са умирали не е адекватно…“ тогава логично следва
    ДА Я ЗАКРИЕМ ЦЯЛАТА ТАЯ ОБЩИНА.
    ===========================
    (и особено тоя мозъклия на първата снимка)

    1. Г-не Иване Минкове, за да си получите БАКШИША от „кмета“ (барикадиран зад десетина „заместници“ така че да НЕ РАБОТИ) бъдете любезен да си напишете ЕГНто както и № на Сметката за превод.
      САРБ (бившето ГЕРБ)

      1. Абе БУДАЛА, как така „…нека има нови неща в Пловдив…“ кажеш, като крадливите ни управници не успяват да ни опазят и поддържат и укрепват даже СТАРИТЕ НЕЩА?
        Видяхме ги „новите“ на Инджинеринга ИМПЕРИАЛист – за едно ОПЛОЧВАНЕ на мегдано що милиони ‘фръкнаха; а я виж стария Площад: = https://drive.google.com/file/d/1lnYe4XkiWY3Z6pRk83appnzRm6uqDz5j/view = как ти харесва? Стар бил…

  2. ПРОСТАК. В ПОЛОВИН ЕВРОПА КМЕТСТВАТА СА В БИВШИ ЗАМЪЦИ. ТАМ НЕ СА ЛИ УБИВАНИ ХОРА. ОТКЪДЕ ПОПАДАМЕ НА ТАКИВА-МАМИНИЯ , СЕГА И ТОЯ ОЛИГОФРЕН. ЕХ , СЛАВЧО, СЛАВЧО……ВСЕ МОШЕНИЦИ ТЕ ПРЕЕБАВАТ

  3. Пловдив ще се прочуе като единственият град с кметство някъде в покрайнините. Мястото на Гарнизонна фурна е добре подбрано. Общинарите сред охлузгани панелки с остъклени и зазидани балкони, кооперацийки от вида направи си сам и бурени. Всъщност в Столипиново ще са по на място. И транспортът е добър, няма и прелез да чакат. Ето една идея, безплатна.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина