АктуалноМненияПод ножа

Градският транспорт на Пловдив направи още една стъпка към модернизацията

Мобилно приложение улеснява пътниците на масовия транспорт в града, става ясно от прессъобщение

Никъде обаче не се споменава името на приложението?!

Мобилното приложение на Община Пловдив за градския транспорт дава възможност за още по-подробна и актуална информация, съобщиха от ОП „Организация и контрол на транспорта“.

Това е прекрасна новина в забързаното ежедневие и на фона на зациклилия проект за електронни билетчета. Но и този път има едно „но“.

Ето как може да го използвате приложението, според описанието в прессъобщението:

„Ако въведе номера на спирката, изписана върху сините табели, всеки пътник може да  разбере след колко минути ще пристигне чаканият от него автобус.  Мобилното приложение съдържа също карта на града с всички спирки, сред които заинтересованият да избере определена от тях и да получи повече данни за преминаващите линии, точните маршрути и разписания.

Освен гражданите на Пловдив, приложението улеснява гостите на града, включително и чуждестранните туристи, тъй като информацията е достъпна и на английски език.“     

На автобусните спирки в Пловдив екип на ОП „Организация и контрол на транспорта“ продължава да монтира нови сини табели с информация за минаващите оттам линии от масовия вътрешноградски градски транспорт. След бул. „Цар Борис III Обединител“ такива табели от днес има на ул. „Остромила“, ул. „Коматевско шосе“ и бул. „Македония“.

От общинското предприятие коментираха, че по този начин на гражданите се предоставя допълнителна информация – извън електронните табла, които показват след колко време ще дойде даден автобус.

Припомняме, че не на всяка спирка има такива табла или карти на цялата автобусна мрежа в града.

С благоустрояването на пътната инфраструктура и стремежа за подобряване на транспортната услуга през последните години броят на спирките в Пловдив е увеличен.

Ако се съди по приложените снимки, въпросното приложение може би се намира на сайта на Община Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. И каква е файдата при положение, че:

    1. по спирките няма разписания
    2. разписанията не се спазват
    3. GPS системата на автобусите не е читава – често показва 7 мин. до автобус X, а се налага да чакаш 25
    4. Moovit e приложение, което си работи много добре и за Пловдив (като става въпрос за разположението на спирките и планирането на маршрути) – изключваме фактори 1,2,3 които не зависят от разработчиците, а от местните концесионери
    5. градския транспорт няма обособени ленти, които да гарантират по-бързото придвижване в пикови часове (липсата на тези ленти е въпрос, който директно може да отнесете до Специалистът по всичко, който не остави „неразширен“ булевард в Пловдив)

    Та така, за приложението и стъпката към модернизация.

    А да … въпросът за цената на кого може да бъде зададен?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина