АктуалноБългарияМненияНовиниПод лупаПод ножа

Байрям Солак съди кмета на Северен Ральо Ралев

Жалбата в Административен съд е срещу мълчалив отказ за изграждане на паркинг

Протестиращите в защита на парка в Кършияка канят всички на делото с билбордове по възлови кръстовища в центъра на града

Соня Попова

Байрям Сали Солак от село Мулдава, който се води собственик на спорния зелен терен зад хотел „Санкт Петербург“ в пловдивския квартал Кършияка, съди арестувания кмет на район „Северен“ Ральо Ралев. Административен съд – Пловдив ще разгледа жалба от името на фирмата му Парадайз Гардън Резидънс срещу мълчалив отказ на райкмета за изграждане на временно съоръжение по чл. 55 от ЗУТ – паркинг с вход от улица „Полковник Дрангов“ по границата с парк-хотела.

Делото е насрочено за 6 юни, потвърдиха пред Под тепето от Административния съд.

В същото време, протестиращите в защита на парка в Кършияка канят всички пловдивчани на делото с големи билбордове, които са разположени по възлови кръстовища в центъра на града.

На тях пише:

„ДА СПАСИМ ПАРКА ЗАД ХОТЕЛ САНКТ ПЕТЕРБУРГ

06.06.2019 14:30 АДМ. СЪД ПЛОВДИВ

УЛ.ИВАН ВАЗОВ

В ПОДКРЕПА НА ДЕЛОТО СРЕЩУ ЗАСТРОЯВАНЕ

Подкрепете ни с присъствие!“

Всъщност Инициативният комитет „Да спасим парка зад хотел Санкт Петербург“ не е страна по делото, за което отпарвя покани, но самото дело е публично и всеки може да присъства.

Освен това споменатото дело на билборда не е срещу застрояване (бел. авт.: виж по-горе).

Много от минувачите, покрай въпросните билбордове, се питат от къде инициативния комитет има четирицифрена сума, за да плати рекламните площи, или пък е поддържан от агенцията, която ги стопанисва.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

9 коментари

  1. Почва се орел рак и щука…Ганьо пак се осира, всеки си иска нещо и се мисли за най…ето затова България потъва, матряла е гламав!

  2. Временен паркинг, а не сграда. Децата докато стигнат до парка обикалят колите, спрели навсякъде. Този район е отвратително застроен. Къде беше Данито тогава,а? Вие се навряхте сами там. А за билбордовете, сте си виновни сами. Първо излиза реклама на Съюз за Пловдив и след нея и призива за градинката. Смешно скалъпена предизборна реклама. Като сте допуснали да ви яхна политическите мераци, сега ще си берете плодовете.

  3. Плаща Дани Каназирева. Чудно е защо са против изграждането на паркинг във въпросния терен, след като там всички си паркират колите в градинката. На никой не му пука за градинката, а за колите. Ако се интересуваха щяха да вземат да я окосят,а не да плащат за билбордове. Там има място и за паркинг и за парк.

    1. Господине, много ги разбирате кой плаща, да не са Ви познати тези хора? Като част от ИК мога да Ви кажа, че те са дарение в помощ на каузата! Хората от квартала се интересуват къде ще играят децата им, а не от поредната сграда!

      1. Кой дари парите за билбордовете ,много странно ,явно някоя политическа сила вие яхнала ,да идват местни избори ,Дани Каназирева търси гласове

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина