Феър Плей ли са изборите в Медицинския университет

Актуално Новини Под ножа

Из една реч на проф. Костянев към „непросветените“

Стоянка Пенкова

Никой в Медицински университет – Пловдив вече не очаква честни избори.

Действащият ректор вчера изпъкна със свое интервю в подкрепа на „единствения достоен“ според него наследник на стола – професор Марияна Мурджева.

Вече не е тайна за никой в МУ, а и сред обществеността, че настоящият ректор се бори за продължение на мандата си.

„Мантрата за скрития трети мандат“ бе отричана на думи до вчера – деня, в който всички четирима кандидати за Ректор на ВУЗ-а се срещнаха със студентите. Среща, която протече в атмосфера на информираност, диалогичност и откритост.

Изглежда тази атмосфера по някакъв начин е притеснила определени кръгове, за да може действащият ректор да излезе с изявление пред медия в отчаян опит да спре промяната.

„Трябва да бъде човек от екипа. В моя екип има такъв човек. Това е проф. д-р Мариана Мурджева.” 

Професор Костянев можеше спокойно да се превърне в желания и достоен рефер на предстоящото Общо събрание на МУ, което ще събере близо 300 делегати от академичния състав на университета, студенти, докторанти и служители. Но вместо тази престижна роля, той избра откритата агитация.

Действащият ректор не се спря до тук, и след като показа само лъскавата опаковка на университета, не се поколеба да изпее на всички свои колеги рап версията: „Академизмът ми е по-добър от академизма ви”.

И все пак от цялата пледоария, човек може да открие смисъл в думите „Не свиквай с праха, дръзвай с вятъра“. Или бягайте от застоя, изберете вятъра на промяната.

Споделете ни във:

12 коментара за “Феър Плей ли са изборите в Медицинския университет

  1. Стига, бе хора! Да не падате от небето – това е МУ! КОГА В МУ НЕЩО Е БИЛО FAIR PLAY?? NEVER! Мама, татко и аз, баба дядо и внуче….вероятно вече има и правнучета. Тънката червена линия на партийните секретари и доносници НИКОГА НЕ Е ПРЕКЪСВАЛА! КАКВО ОЗНАЧАВА 20 ГОДИНИ ШЕФ НА КАТЕДРА?? ТОВА СИ Е ЖИВ ФАШИЗЪМ! Разбутайте бунището, защото не сградите правят университета!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.