АктуалноМненияНовиниПод ножа

Феър Плей ли са изборите в Медицинския университет

Из една реч на проф. Костянев към „непросветените“

Стоянка Пенкова

Никой в Медицински университет – Пловдив вече не очаква честни избори.

Действащият ректор вчера изпъкна със свое интервю в подкрепа на „единствения достоен“ според него наследник на стола – професор Марияна Мурджева.

Вече не е тайна за никой в МУ, а и сред обществеността, че настоящият ректор се бори за продължение на мандата си.

„Мантрата за скрития трети мандат“ бе отричана на думи до вчера – деня, в който всички четирима кандидати за Ректор на ВУЗ-а се срещнаха със студентите. Среща, която протече в атмосфера на информираност, диалогичност и откритост.

Изглежда тази атмосфера по някакъв начин е притеснила определени кръгове, за да може действащият ректор да излезе с изявление пред медия в отчаян опит да спре промяната.

„Трябва да бъде човек от екипа. В моя екип има такъв човек. Това е проф. д-р Мариана Мурджева.” 

Професор Костянев можеше спокойно да се превърне в желания и достоен рефер на предстоящото Общо събрание на МУ, което ще събере близо 300 делегати от академичния състав на университета, студенти, докторанти и служители. Но вместо тази престижна роля, той избра откритата агитация.

Действащият ректор не се спря до тук, и след като показа само лъскавата опаковка на университета, не се поколеба да изпее на всички свои колеги рап версията: „Академизмът ми е по-добър от академизма ви”.

И все пак от цялата пледоария, човек може да открие смисъл в думите „Не свиквай с праха, дръзвай с вятъра“. Или бягайте от застоя, изберете вятъра на промяната.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

14 коментари

  1. Стига, бе хора! Да не падате от небето – това е МУ! КОГА В МУ НЕЩО Е БИЛО FAIR PLAY?? NEVER! Мама, татко и аз, баба дядо и внуче….вероятно вече има и правнучета. Тънката червена линия на партийните секретари и доносници НИКОГА НЕ Е ПРЕКЪСВАЛА! КАКВО ОЗНАЧАВА 20 ГОДИНИ ШЕФ НА КАТЕДРА?? ТОВА СИ Е ЖИВ ФАШИЗЪМ! Разбутайте бунището, защото не сградите правят университета!

  2. Преди всичко, нагласени схеми за собствено благополучие, лъснали залепени усмивки. Позната картина на фасаден камуфлаж. Fair play? Ха-ха-ха! Съвсем не. Нищо ново.

  3. ВЪЗМУТЕН СЪМ!ОБЩУВАЛ СЪМ СЪС СЪЗДАТЕЛИТЕ НА МЕД.УНИВЕРСИТЕТ В ПЛОВДИВ.НИКЪДЕ ПО СВЕТА НЕ СЪМ ВИЖДАЛ И ЧУВАЛ ПУБЛИЧНО ДА СЕ НОМИНИРА ЛИЧНОСТ.ДА,ТЕ БЯХА ЛИЧНОСТИ И ЖИВЕЕХА НАД ПАРТИЙНИТЕ ПРИСТРАСТИЯ.ДА,В ПЕРИОДА НА ТОТАЛИЗМА БИВАХА ИЗБИРАНИ С ДОБАВКА И НА ДРУГ КРИТЕРИЙ,НО БЯХА ИЗЯВЕНИ В ПРОФЕСИЯТА СИ ЛИЧНОСТИ.БЯХА ХОРА С АВТОРИТЕТ.

  4. Как къде, видимо е зациклил академизмът в 80- те години- фамилно- партийни организации властват навсякъде в университетите, особено в нашия. Думата не е възмущение, а погнуса

  5. Кое Ви кара да мислите “един от общността”, че останалите кандидати са недостойни. Вероятно фактите: въпросното интервю е качено на официалната страница на университета наред с предшестваща статия която фаворизира същия кандидат или това, че в качеството си на ректор проф.Костянев застава пред студентите, най -чувствителните от имащите право на глас и им посочва конкретно име… Възмутен съм!

  6. Това с “достойната” е масонска терминология, другарки и другари! Спретнахте си малка ложа в нашия университет! Стига вече, осем години стигат!

  7. Коментар в десятката. Четох въпросното интервю и се почуствах омерзен. Ректор да разделя академичния състав по такъв начин… Жалка история в борбата за власт!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина