АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеИзпод тепетоМненияНовини

Тотев: Целият бой, който изядохме за площад Централен, си струваше

Не мога да разбера каква е тази истерия за озеленяване на площад Централен, при положение, че той никога не е бил зелен, каза кметът

Иво Дернев

Не е ясно кога ще е официалната церемония по откриването на площад Централен, който вече е отворен за преминаване. Това каза днес кметът Иван Тотев. Той заяви, че пространството вече е достъпно за хората, но има дребни неща за довършване. Дата за откриване все още няма фиксирана.

„ Фейсбук е залят от снимки на площада. Целият бой който изядохме за този проект си струваше. Включително хора, които ме критикуваха, ми се обадиха и ми писаха, за да отбележат, че е станало по-добре, отколкото са си го представяли”, доволен от крайния резултат е градоначалникът.

Той отговори на множеството критики, че и след реконструкцията площадното пространство остава лишено от сянка.

„Не мога да разбера каква е тази истерия за озеленяване на площад Централен, при положение, че той никога не е бил зелен. А и самото название площад значи площад. Ако искате гора, отивате в гората. На площада си има съответните дейности. Архитектите не са предвидили нови дървета в саксии например. Аз споделям идеята, че площадът има съответните функции за площадно пространство, което не трябва да бъде затормозено със зеленина, която например да пречи на събития. Ще имаме най-голямата ледена пързалка тази година например. А и Цар-Симеоновата градина е в много голяма близост до площадното пространство. Иначе паркингът на Тримонциум ще бъде отделен със зелена ивица и там ще има нови дървета. Около Централна поща ще има също озеленяване”,каза Тотев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

15 коментари

  1. този площад се забави много време и не начравен добре архитектурно.На джамията,защо пашмите закриват слънчевия часовник.Центрлна гара със счупени пейки чред гарата.

  2. На някой тук не му харесва че нещо е направено в Пловдив.Чист български манталитет-винаги недоволни!Ами какво да направят,да бетонират „дупката“ ли?

  3. Като завалят стабилните дъждове и снегове,ще се види качеството и на материала и на работата като цяло.
    Тотев това целеше,точно като да си ходи,да му изсипят безчетен брой позитивни коментари,че колко добър кмет е и какво били направили другите преди него.

      1. „…доволен от крайния резултат е градоначалникът…“ Е, ЩОМ СИ ГО ‘АРЕСВА Г-Н НАЧАЛНИКЪТ ТОГАВА И НИЕ ЧЕ ОКНЕМЕ „ПРАВ СИ ШЕФЕ“!
        (АМА КАК ЧЕ МУ ДУХНЕМЕ ПОД ОПАШКАТА СКОРО ДА СЕ ПРЪЖДОСВА С ИДИОТИЧЕСКИЯ МУ ИНДЖИНЕРИНГ)
        ТОЛКО’ МУ Е АКЪЛЧЕТО, ТОЛКО’ МУ Е ВКУСЪТ НА МАМИНИЯ ИМПЕРИАЛист

        1. Стига закачки с „озеленяването“, че ИМПЕРИАЛистчето тъкмо това чака, да щракне с пръсти и за 22 часа Ортаците ша парашутират МНОГО ПАЛМИ.
          ЗА МНОГО МИЛИОНИ.
          И за Ортаците даже ша остане някой милион. все пак, може би, не ли?

  4. И закакво чакахме 6 години в тази огромна дупка пред пощата и ти не знаеш, или знаеш – защо партугалците избягаха от Пловдив с триста..??!!

  5. Като е било голо вечно, ми да беше го озеленил малко бе, глупак! 100% милиони са похарчени тука от данъците ни, едно голямо нищо. И тия пейки нахвърлени там в нищото, сякаш някой ще седне баш на слънцето. Поне шезлонги да бяха, че да се попечем…

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина