АктуалноБългарияКриминалеНовиниПод небето

Сметището на Карлово гори

Екоинспекцията праща мобилната станция да следи въздуха

Засега огънят е овладян, но все още тлее и има пушек. Екипи на пожарната са на място

Сигнал за пожар в сметището на Карлово е получен тази сутрин около 4:15 часа. Огънят е пламнал на депото за отпадъци след гр. Баня, разказват очевидци. Съобщава се за гъст дим, който е обхванал пътя от сметището до подбалканския град. Жители на Ведраре твърдят, че задушливата миризма на дим се усеща при тях.

Екип от Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив) и Регионалната лаборатория – Пловдив към ИАОС беше изпратен незабавно в района на депото за отпадъци в гр. Карлово, където през нощта е възникнал пожар. Осигурено е и позиционирането на мобилна автоматична станция, която ще измерва показатели за състоянието на атмосферния въздух. Чрез нея ще бъде възможно денонощно непрекъснато следене на показателите на въздуха. В момента тя пътува от Пловдив към Карлово. При наличие на първи данни за качеството на въздуха,  обществеността ще бъде информирана за тях.

Екоинспекцията е уведомена за пожара от РУ МВР – Карлово. Засега огънят е овладян, но все още тлее и има пушек. Екипи на пожарната са на място. РИОСВ – Пловдив е в координация с всички отговорни институции.

Снимка: архив от пожара на сметището край Шишманци

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина