ГрадътКултураНовини

Балетът „Дон Кихот“ на Старозагорската опера на сцената на Античния театър на 12 септември

Държавна опера-Стара Загора ще представи за първи път на сцената на Античния театър своята впечатляваща постановка на балета „Дон Кихот“ от Лудвиг Минкус на 12 септември от 20 часа. Пищен спектакъл, създаден в духа на голямата балетна традиция, носещ в себе си пулса на новото време.

Балетът “Дон Кихот” е сред върховите постижения на класическия танц. В постановката на Старозагорската опера Аршак Галумян – хореограф и премиер солист на Щатсбалет-Берлин, внася хореографска свежест и оригинален режисьорски прочит, като обогатява и визуалното възприятие с много театрални, дори кинематографиччни изразни средства. Художник на декора и великолепните костюми е италианецът Салваторе Русо.

В спектакъла на балета „Дон Кихот“ участва цялата многонационална балетна трупа на Държавна опера-Стара Загора. На 12 септември в ролите на Китри и Базил пловдивчани и гостите на града ще имат възможността да аплодират примабалерината и носителка на „Кристална лира“ Анелия Димитрова и очарователния виртуозен солист Томоки Ишиго, Александър Желев ще бъде в ролята на Дон Кихот, а Калин Любенов – Санчо Панса. В останалите колоритни роли ще танцуват Фредерико Пинто /Еспада/, Харука Суга /Мерседес/, Мартина Префетто /Повелителка на дриадите/, Марина Сороче /Амур/, Ромина Славова /циганка/, Ивайло Янев /циганин/, Фиорди Лоха и Сторм Норис /солисти фламенко/, Станко Танев /Гамаш/, Рио Сузуки и Джулия Рагуза /двойка приятелки/ и др.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина