Слави Георгиев: Здравко Димитров спешно да преосмисли идеята си за изграждане на административна сграда в Южен

Актуално Власт Гласове Градът Новини Политика

Кметът да препоръча на областния управител Дани Каназирева да поиска ново отреждане на терена, но този път за озеленяване, иска независимият общински съветник, който живее в непосредствена близост до държавния парцел на бул. „Никола Вапцаров”

„ Здравко Димитров спешно да преосмисли идеята си за изграждане на административна сграда в района и да препоръча на областния управител Дани Каназирева, да поиска ново отреждане на терена, но този път за озеленяване. Не се ли случи това в кратко време, ще кажа и на Здравко Димитров и на Дани Каназирева- нямате очи да говорите за зелената система на Пловдив. Защото е лесно да се говори, когато водиш предизборна кампания. Истинските управленци се познават по решенията които взимат, когато са на власт”, казва в коментар в личния си профил във Фейсбук независимият общински съветник Слави Георгиев. Реакцията му е предизвикана от новината от днес, че се планира на държавния терен на бул. „Никола Вапцаров” да бъде изградена административна сграда, която да подслони на едно място всички държавни служби. Освен в ролята си на общински съветник той коментира казуса и от позицията си на гражданин, тъй като живее в непосредствена близост до въпросния парцел.

Ето и целия на коментар на Слави Георгиев във Фейсбук. Публикуваме го с негово разрешение:

„След като си бил областен управител и са те избрали за кмет, се очаква да си запознат с поверения от избирателите ти град. Или да направиш така, че бързо да вникваш в ситуацията. Без да претендирам за изчерпателност, познавам конфликтните зони в Пловдив, както предполагам ги познава и всеки динамичен пловдивчанин. Още повече, че живея на ул.“Братя Бъкстон“. Разбираемо е, че не всички считани от нас гражданите „зелени площи“, а именно поляната на която ритахме футбол като деца, са зелени площи и по документи. Реституирани или закупени от частни лица, трудно на подобни терени, може да се спре инвестиционно намерение. На мястото на полуподземните малки бежански къщички в Кючук Париж, изникнаха 5 етажни кооперации. Без паркоместа. Но в случая говорим за терен държавна собственост. Чиято промяна на статут е поискана от действащия кмет на Пловдив. В момент, когато той съвсем наскоро е обещавал увеличение на зелената система на Пловдив. Днес представената идея, на кмета Здравко Димитров, за изграждането на този терен на обща сграда за държавните институции е нелепа. Нелепа е за всеки живеещ на ул. „Братя Бъкстон“ и бул.“Никола Вапцаров“. Наличието в близост на 2 големи държавни служби, а именно НАП и АДФИ, гарантира от много години, отсъствието на каквито и да е паркоместа всеки понеделник от 8.30, до петък 17.00ч. Почти денонощно, поради липса на паркоместа, в паркинг се е превърнала и спирката, срещу терена, на бул. „Никола Вапцаров“, а тротоара на ул.“Братя Бъкстон“, покрай стария Работнически стадион, но срещу Втора Градска болница и факултета за медицински сестри на МУ, отдавна е окупиран от автомобили. Наблизо отстоящия паркинг на Втора градска, също отдавна е крайно недостатъчен. Или ние вече отдавна нямаме свободни паркоместа в този район, а задръстванията в малките околни улички, са ежедневие.

Изходът пред Здравко Димитров е един единствен, спешно да преосмисли идеята си за изграждане на административна сграда в района и да препоръча на областния управител Дани Каназирева, да поиска ново отреждане на терена, но този път за озеленяване. Не се ли случи това в кратко време, ще кажа и на Здравко Димитров и на Дани Каназирева- нямате очи да говорите за зелената система на Пловдив. Защото е лесно да се говори, когато водиш предизборна кампания. Истинските управленци се познават по решенията които взимат, когато са на власт“.

Споделете ни във:

1 коментар за “Слави Георгиев: Здравко Димитров спешно да преосмисли идеята си за изграждане на административна сграда в Южен

  1. Къде ще завират в този смотан квартал всички държавни служби, това ли създава представителност и удобство ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.