АктуалноВластГласовеГрадътИзбориМненияНовини

Слави Георгиев: Здравко Димитров спешно да преосмисли идеята си за изграждане на административна сграда в Южен

Кметът да препоръча на областния управител Дани Каназирева да поиска ново отреждане на терена, но този път за озеленяване, иска независимият общински съветник, който живее в непосредствена близост до държавния парцел на бул. „Никола Вапцаров”

„ Здравко Димитров спешно да преосмисли идеята си за изграждане на административна сграда в района и да препоръча на областния управител Дани Каназирева, да поиска ново отреждане на терена, но този път за озеленяване. Не се ли случи това в кратко време, ще кажа и на Здравко Димитров и на Дани Каназирева- нямате очи да говорите за зелената система на Пловдив. Защото е лесно да се говори, когато водиш предизборна кампания. Истинските управленци се познават по решенията които взимат, когато са на власт”, казва в коментар в личния си профил във Фейсбук независимият общински съветник Слави Георгиев. Реакцията му е предизвикана от новината от днес, че се планира на държавния терен на бул. „Никола Вапцаров” да бъде изградена административна сграда, която да подслони на едно място всички държавни служби. Освен в ролята си на общински съветник той коментира казуса и от позицията си на гражданин, тъй като живее в непосредствена близост до въпросния парцел.

Ето и целия на коментар на Слави Георгиев във Фейсбук. Публикуваме го с негово разрешение:

„След като си бил областен управител и са те избрали за кмет, се очаква да си запознат с поверения от избирателите ти град. Или да направиш така, че бързо да вникваш в ситуацията. Без да претендирам за изчерпателност, познавам конфликтните зони в Пловдив, както предполагам ги познава и всеки динамичен пловдивчанин. Още повече, че живея на ул.“Братя Бъкстон“. Разбираемо е, че не всички считани от нас гражданите „зелени площи“, а именно поляната на която ритахме футбол като деца, са зелени площи и по документи. Реституирани или закупени от частни лица, трудно на подобни терени, може да се спре инвестиционно намерение. На мястото на полуподземните малки бежански къщички в Кючук Париж, изникнаха 5 етажни кооперации. Без паркоместа. Но в случая говорим за терен държавна собственост. Чиято промяна на статут е поискана от действащия кмет на Пловдив. В момент, когато той съвсем наскоро е обещавал увеличение на зелената система на Пловдив. Днес представената идея, на кмета Здравко Димитров, за изграждането на този терен на обща сграда за държавните институции е нелепа. Нелепа е за всеки живеещ на ул. „Братя Бъкстон“ и бул.“Никола Вапцаров“. Наличието в близост на 2 големи държавни служби, а именно НАП и АДФИ, гарантира от много години, отсъствието на каквито и да е паркоместа всеки понеделник от 8.30, до петък 17.00ч. Почти денонощно, поради липса на паркоместа, в паркинг се е превърнала и спирката, срещу терена, на бул. „Никола Вапцаров“, а тротоара на ул.“Братя Бъкстон“, покрай стария Работнически стадион, но срещу Втора Градска болница и факултета за медицински сестри на МУ, отдавна е окупиран от автомобили. Наблизо отстоящия паркинг на Втора градска, също отдавна е крайно недостатъчен. Или ние вече отдавна нямаме свободни паркоместа в този район, а задръстванията в малките околни улички, са ежедневие.

Изходът пред Здравко Димитров е един единствен, спешно да преосмисли идеята си за изграждане на административна сграда в района и да препоръча на областния управител Дани Каназирева, да поиска ново отреждане на терена, но този път за озеленяване. Не се ли случи това в кратко време, ще кажа и на Здравко Димитров и на Дани Каназирева- нямате очи да говорите за зелената система на Пловдив. Защото е лесно да се говори, когато водиш предизборна кампания. Истинските управленци се познават по решенията които взимат, когато са на власт“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина