„Неохрон“: Здравко Димитров води пред Славчо Атанасов в битката за Пловдив с 3%

Актуално Гласове Градът Новини Политика

Кандидатите на ГЕРБ и НФСБ- ВМРО ще влязат в оспорван балотаж, където засега предимство има Славчо, сочат данните на агенцията

Здравко Димитров и Славчо Атанасов ще влязат в балотажа с близък резултат, като кандидатът  на ГЕРБ води с 3%. Това сочат резултатите от изследване на агенция „Неохрон“, проведено сред 730 пълнолетни пловдивчани през първата седмица на октомври.

Вече е ясно, че ще има балотаж в битката за Пловдив, сигурно е и между кои двама кандидати ще е той. Здравко Димитров и Славчо Атанасов ще получат близък резултат, като в момента Димитров води –  24% срещу 21%, като потенциалният максимум, който и двамата кандидати могат да получат на първия тур, е по 30%. Дани Каназирева получава  14 на сто подкрепа с потенциал да стигне до 22%, сочат данните от проучването на Неохрон.

Кандидатът БСП Николай Радев може да разчита максимум на 10%.

Според агенцията балотажът между първите двама е сигурен като по първоначални данни Славчо Атанасов води с 3%.

При листите за Общински съвет убедително, с 35 на сто подкрепа, води ГЕРБ, следвана от тази на НФСБ-ВМРО с близо 20 процента и „Съюз за Пловдив“ и БСП с по 12-13 на сто.

Социологическото проучване е извършено измежду 730 пълнолетни пловдивчани на принципа „очи в очи“ по домовете им с въпроси от закрит и открит тип.

 

Споделете ни във:

4 коментара за “„Неохрон“: Здравко Димитров води пред Славчо Атанасов в битката за Пловдив с 3%

  1. КАКА ЗДРАВКА НИКОГА НЯМА ДА СТАНЕ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ. ЗИКО САМО Я ЛЪЖЕ , КАКТО Я ЛЪГА И МАМИНИЯ. АМА ЗИКО НЯМА И ДА Е КМЕТ , ЗА ДА И ОБЕЩАВА НЕИЗПЪЛНИМОТО.

  2. Защо няма информация за другите кандидати. Тези са ясни на Пловдив, нищо ново – кака Здравка се е разбрала и със Здравко и със Славчо – да стане председател на общинския съвет за да може да увеличи имотите си. Ние искаве да имаме избор да гласуваве за нови кметовер

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.