АктуалноГрадътКултураМненияНовиниПод ножа

Кметът: Ще се говори с всеки музеи и галерия за работното време през 2019-а

И туристическите информационни центрове в Пловдив ще работят с удължено работно време, след като кметът завел швейцарци до Джумаята

Таня Грозданова

Работим по въпроса. Предстоят разговори с всеки един музеи и галерия, които са бюджетни структури на държавно или общинско подчинение, по отношение на работното време през годината, в която Пловдив ще е Европейска столица на културата. Така отговори на журналистически въпрос на Под тепето „Не е ли време да се замислим за работното време на културните институции в бъдещата Европейска столица на културата?“ кметът Иван Тотев.

Питането бе породено от поредната случка на недопускане на туристи в галерия, защото наближавало края на работното време. Историята ви разказахме ТУК.

Според градоначалника, задължително през следващата година Туристическите информационни центрове под тепетата ще имат удължено работно време.

„Няма да е януари или февруари, но от март ще направим удължено работно време задължително. Ако трябва и хора ще се наемат,“ допълни кметът.

Той разказа как наскоро е трябвало да заведе двама швейцарски туристи, които стояли пред сградата на Общината в края на работния ден до ТИЦ на площад Римски стадион.

„По чудо хванахме служителите секунди преди да заключат. Още тогава разговарях с директора на ОИ „Старинен Пловдив“ Йордан Илиев за удължаване на работното време на центъра.“

След тази случка ТИЦ-ът на площад Римски стадион от скоро работи до 20.00 ч, а преди затваряше в 18.00 ч. По думите на Тотев през лятото ТИЦ-овете трябва да работят поне до 22.00 часа.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Хора, това е несериозно. Втори ден вече статията стои с фрапантна правописна грешка в заглавието и на никого не му направи впечатление. Същата грешка се повтаря и в текста, което ме навява на мисълта, че не е допусната по невнимание, а авторката наистина не познава правописа. Надявам се да се поправите и като бонус евентуално да си откриете и пунктуационните грешки.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина