АктуалноИзпод тепетоМнения

Затварят част от бул. „Цар Борис III Обединител”за две седмици заради откриващото събитие на Пловдив 2019

Цели три дни градът ще празнува титлата Европейска столица на културата

Основната церемония ще продължи един час на голямата сцена и ще бъде предавана на живо по БНТ

Иво Дернев

Откриващото събитие на Пловдив- Европейска столица на културата 2019 ще затрудни сериозно трафика в центъра на града в продължение на две седмици. Основният булевард „Цар Борис III Обдинител” ще бъде затворен заради церемонията на 12 януари още на 27 декември, в участъка от кръстовището на Паталогична бременност до Тунела. Това е наложително заради построяването на голямата сцена за откриващото събитие.

Работи се много активно по организацията на уикенда, в който Пловдив ще приеме титлата Европейска столица на културата. Работим и по съпътстваща програма през трите дни около 12 януари. Предвиждаме поне още една голяма сцена на площад Съединение. В Капана също ще направим поредица от събития през този уикенд. Предвиждаме и един фестивал с представяне на храна на площад Централен. Фондацията работи по идеите и може би другата седмица ще ги представим, разясни днес кметът и председател на УС на „Пловдив 2019” Иван Тотев.

Целта е откриващото събитие да е много голямо, продължително и всеобхватно.  Основната церемония ще продължи един час на голямата сцена и ще бъде предавана на живо по БНТ. След това ще вървят куп концерти и различни събития из целия град.

Искаме за всеки вкус и за всяка възрастова група да има съответното събитие, което да бъде под общото откриване през уикенда. На 24 ноември ще присъстваме в Леоварден, за да ни връчат официално знака и да поемем щафетата на културна столица. Ще направим хубаво откриващо и запомнящо се събитие, добави кметът.

Той уточни, че далеч преди церемонията ремонтът по бул. „Цар Борис III Обединител”, свързан с подлеза на Гладстон, ще бъде завършен. Днес се полага асфалта на източното платно, като в следващите два дни движението ще бъде прехвърлено по него, а ще почне работата по западното. До края на ноември се очаква строителните дейности да приключат.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина