Подтепето

айляк

07 Мар, 2018

Капана продава (СНИМКИ)

От кредитни карти до лотарийни билети

Кой каквото ще да казва обаче Капана продава. Факт! Продава дори територия за снимане. От реклами, през музикални клипове, TV шоута, до продукции на Холивуд  и Боливуд.

Ъгълът на ул.“Златарска“ с „Христо Дюкмеджиев“ явно е дъблоко магично и обично от камерите място. В навечерието на 8-ми март кьошето отново е плац на рекламната индустрия. Галерия Лаутлиев днес се превръща в Цветарница, след като преди няколко месеца бе банкомат. Не може да се отречете, че малкото ъгловото помещение има добър маркетинг.

Репортерската ни разходка из съседните улици установи, че току до р-т Паваж е „открит“ нов обект „Губещи билети“, а до PLOVEdiv e „конкуренцията“ с име „Печеливши билети“.  Заради двата „нови“ обекта за търкане на лотарийни билетчета бяха боядисани фасадите на сградите.

На Широкото е поставен фургонът с кетъринг за подкрепа на участниците в продукцията, от където наливат кафе даже на полицаите, които са концентрирани в района да помагат.  Те пък се отчитат като актуват пътуващите търговци, разпространяващи чаршафи и кошници.

Колите на техническата част на екипа са завзели местата забранени за паркиране, и са сложили специалните разрешителни на предните стъкла на автомобилите.

Няма направени коментари
Още от рубриката "айляк"

Подобни новини

18 Мар, 2018

Футбол в Капана - деца спретнаха игрище в пешеходната зона

Зрителите-батковци си спомниха за спокойните години, когато си играехме по улиците без опасност

Пешеходната част на улица "Йоаким Груев" се превърна във футболно игрище за няколко малчугани в топлия съботен следобед. Децата подредиха четири конуса на павираната улица и си спретнаха мачле сред туристите и гостите на арт-квартала. По-възрастните зрители си спомниха годините от преди 2-3 десетилетия, когато улиците бяха по-спокойни и тихи, и всички можехме да си играем на пътното платно. Малчуганите заеха цялата улица от хлебопекарната до новото заведение на ъгъла с "Братя Пулиеви", където други пловдивчани и гости пък пиеха вечерните си питиета. Духът на квартала навяваше една спокойна градска идилия.

» повече
26 Фев, 2018

Жалби до омбудсмана заради знаменцата в Капана

Няма писмено указание колко време след събитие украсата трябва да бъде свалена

Няколко жалби през миналата година са получени до Обществения посредник на Пловдив на тема „знаменцата в Капана“. Това става ясно от Годишния отчет на институцията, който предстои да бъде гледан на сесия на Общински съвет тази седмица. Жалбите са заведени към направление „регистрация на търговски обекти; търговска дейност“. Общо за цялото направление през периода 1 януари – 31 декември 2017 са постъпили 5 жалби. За сравнение през 2016 жалбата е била само една. 

Още по темата вижте в Капана.бг.

» повече
01 Фев, 2018

Трифон Зарезан в Капана (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Най-красивата асма в квартала увенчава ул. „Абаджийска“

На Широкото има цели пет   

Буйни, слаби, криви, стройни, сенчести, оплетени, безплодни, оставени на милостта на времето и на моменти почти абстрактни. Така изглеждат асмите в квартала на творческите индустрии. Увлечени в емоцията на делника повечето преминаващи през Капана дори не подозират за съществуването им. Но те са там, посадени от някога грижовни ръце.

Едни са пропълзели по фасадите и вече са оплели клони с близките дървета, като тези на ъгъла на ул. „Йоаким Груев“ и ул. „Христо Дюкмеджиев“. Цели три тънки и високи, чак до тавана на втория етаж на сградата.

Широкото се явява мястото с най-много лози в Капана. Има още две асми, които излизат от дупка в паважа пред входа ...

» повече
02 Ноев, 2017

Стягат сватба на Малката главна

Бели шатри, екзотични плодове и кофи „алкохол“

Ананди се врича в Пловдив

Древната Узун чаршия е избрана за място за снимките на пищна сватба в мегапродукция на Боливуд. Бели шатри бяха разпънати на Малката главна и украсени с множество лампи и цветя, а алкохолът започна да се лее отрано сутрин. Екипът на мащабната продукция се зае отрано да маха етикетите на бутилки и да ги пълни с течност направо от кофите.

Декорът на боливудската сватба не се различава от този на местните. Дълги маси с бели покривки, шатри, цветя, воали и купи с екзотични плодове очакват сватбарите.

Гледката предизвика любопитството на минувачи, които се бяха спрели около шатрите вероятно за да зърнат булката и младоженеца.

» повече
01 Ноев, 2017

Боливуд превзе Капана пак, очаква се Холивуд

 

Снимат саундтрак на нова продукция (ГАЛЕРИЯ)

Местните се тюхкат, че не са предупредени. Запушват входове на магазини и няма места в Синята зона

Индийската конкуренция на Холивуд отново снима мащабна продукция в сърцето на Пловдив. Отрано сутринта уличките в Капана са опасани от кабели и удължители. Огромни камиони за реквизит са задръстили ул.“Йоаким Груев“.

Реквизитът превзема тротоари и дувари. Собственичка на бижутерски магазин срещу Джумая джамия издирва 40 минути организатори от продукцията, за да можа да влезе в обекта си, който бе недостъпен.

Синята зона е неизползваема за шофьори с делнични задачи в района. „Улицата е платена, не може да спирате тук,“ обяснява служителка на ОП-то на млад мъж, който се кани да пусне SMS. Охранители на всеки ъгъл ...

» повече