Подтепето

ИзПодТепето

07 Мар, 2018

Наградиха 30 деца в "Южен" за конкурси по случай 3 март

Наградените деца писаха есе, рисуваха картини и изнесоха презентации пред експертно жури

Награди в трите категории - за есе, за рисунка и за презентация по повод 3 март - получиха над 30 деца в район "Южен". Конкурсите за деца от 7 до 11 клас бяха организирани по случай 140 годишнината от Освобождението под патронажа на районния кмет Борислав Инчев. Той раздаде наградите, заедно с другите участници в журито - писателят Антон Баев и художникът Николай Балдев. Малчуганите получиха медали, грамоти и книги, както и подарък - еднодневна екскурзия до Панагюрище и Копривщица, включваща посещение на историческите и туристически забележителности.

Първа награда в категорията "есе" на тема "Българин да се наричам" получи шестокласничката от ОУ "Яне Сандански" Йоанна Канева. Тя впечатли журито, въпреки че бе под минималната възраст за участие. Те са се колебали дали изобщо да я включат, тъй като е извън възрастовото ограничение, но текстът ѝ бил толкова добър, че нямали как да ѝ откажат участието. Първи награди в другите категории получиха Таня Георгиева Русева - 4 "д"кл. от ОУ "Яне Сандански" и Цветелина Бакова - 1 "в" кл. от ОУ "Димитър Талев" (за рисунки), а за колективни презентации - СУ "Константин Величков" и СУ "Св. Константин Кирил Философ".

Всички наградени, както и есето на Йоанна Канева може да видите в прикачените статии в "Под тепето" по-долу.

Няма направени коментари
Още от рубриката "ИзПодТепето"

Подобни новини

03 Мар, 2018

Шестокласничка от Кючука спечели конкурс, посветен на 140 години от Освобождението

Представяме ви есето на победителката в конкурса „Българин да се наричам“

Ученичката от шести „в“ клас в  училище „Яне Сандански“ - Йоанна Канева, е големият победител в конкурса за есе „Българин да се наричам“, организиран от администрацията на район „Южен“ във връзка със 140 години от Освобождението на България.

Журито в състав: председател доц. Симеон Кацаров – преподавател по история в ПУ „Паисий Хилендарски“ и членове: Антон Баев – председател на съюза на писателите в Пловдив и Николай Балдев-художник, е било силно впечатлено от творбата на момичето.

В началото имаше известно колебание у тях само защото конкурса бе обявен за ученици от 7 до 11 клас, но просто нейното есе се открояваше сред всички останали и решението е взето единодушно, разказа райкметът Борислав ...

» повече
28 Фев, 2018

Йоанна Канева е победителят в конкурса за есе „Българин да се наричам“

На 06.03.2018г. от 11.30 ч. ще бъде официалното награждаване в залата на районната администрация в Южен

Ученичката от шести „в“ клас в  училище „Яне Сандански“ - Йоанна Канева е големият победител в конкурса за есе „Българин да се наричам“, организиран от администрацията на район „Южен“ във връзка със 140 години от Освобождението на България от османско владичество. Нейният „Разказ за една череша“ впечатли много силно журито, което единодушно и присъди първата награда. На второ място е отличена Юлиана Тодорова - ученичка в 7 клас, а третото място е за Радостина Тренчева  - 11 кл.  В категорията поощрителни награди ще получат - Мария Добревска - 7 кл., Надежда Читакова - 11 кл. и Ангелина Томова - 7 кл.

Състава на журито, е: председател доц. Симеон ...

» повече