Подтепето
25 Мар, 2017

На Небет тепе се мисли най-добре (СНИМКИ)

Любовта и доброто настроение са водещи в деня за размисъл

Автор: Паулина Гегова

Фотограф: Александър Карамфилов

Броени часове ни делят от изборите в неделя, но както винаги пловдивчани са твърде позитивни и айляк и вместо да се затворят у дома и да разсъждават, заляха улиците на града.

Времето е прекалено хубаво и предразполага към разходки. Млади и стари, двойки, семейства с деца, приятелски компании или самостоятелни личности, които искат интимен отдих в градска среда, завладяха Главната улица, Копчетата, кафенетата и разбира се Трихълмието. Старият град бе препълнен както с кореняци, така и с чужденци. Попаднахме на голяма група азиатски посетители на държавата ни, които на всяка крачка снимаха архитектурните забележителности и красоти на Старинен Пловдив. А те бяха само част ...

» повече
25 Мар, 2017

Обличат Капана в ликра

Артисти на кокили и уроци по жонглиране преобразяват артистичния квартал

Стефка Георгиева

Слънчевите лъчи вече огряват по павираните улици на занаятчийския квартал, а гласовете на хората жужат и весели възгласи се чуват от всички страни. Повечето пловдивчани сякаш са се превърнали в работни пчелички и крачат напред-назад, бързайки по задачи, но много от тях се спират поне за момент да се порадват на вече настъпилата пролет. И докато едни бързат, втори откровено лентяйстват, то група хора се зае да предреши Капана и да му придаде нов, дори леко неочакван облик.

Интересни украси се появиха по улиците „Златарска“, „Христо Дюкмеджиев“, „Загреб“, „Павел Куртевич“ и „Кожухарска“, като част от проект „Лица“. Декорации от ликра плъзнаха по стените на къщите в квартала, а ...

» повече
25 Мар, 2017

Сменяме времето в нощта преди вота

Специалисти съветват да станете по-рано от обичайното в неделя, за да привикнете организма към ранното събуждане

Преминаването към лятно часово време трябва да стане тази нощ, в ранните часове на деня на извънредните парламентарни избори - 26 март 2017 г. Не забравяйте, че точно в 3 ч. местно време трябва да превъртим стрелките на часовниците си с един час напред, или го направете още преди лягане.

България въвежда лятното часово време през 1979 г., за да се намалят разходите за ток и осветление, като се използва повече дневна светлина. След известни промени през годините, днес то започва в 3.00 часа в последната неделя на месец март и продължава до 4.00 часа в последната неделя на октомври, когато часовника се ...

» повече
25 Мар, 2017

1076 полицейски служители от всички структури охраняват изборите в Пловдив

Ограничават движението около Панаира след 19 часа в неделя

Забранено е паркирането на моторни превозни средства в непосредствена близост до секциите, както и оставянето на вещи без надзор

В Пловдив и областта са предприети всички действия за гарантиране на сигурността, противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите, охраната и опазване на обществения ред в периода на подготовка и при произвеждане на изборите за народни представители на 26.03.2017 г. Това съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР.

Под постоянна полицейска охрана от 22.03.2017 г. са изборните материали в общинските и районни администрации, която ще продължи до приключване на изборния ден на 26.03.2017 г.

С полицейска охрана е осигурено транспортирането на изборните книжа при ...

» повече
25 Мар, 2017

Със затопляне на времето лумпените се активизираха

Трошат пейки в центъра на Пловдив

Футболни фенове са нашарили местата за сядане в Дондуковата градина

„Л“ като Локомотив е нарисувано на всяка втора пейка в Дондуковата градина в сърцето на града.

Мястото за сядане отдясно на паметника на Захари Стоянов е напълно унищожено. Хулиганите са счупили и изтръгнали дървените елементи на пейката, а двата каменни блока, който служат за основа за захвърлени на две страни. С ритници са строшени дъските на още една пейка в близост до тоалетната. Около фонтаните към ул.„Бетовен” бандата е започнала да троши и трета, но явно е била изненадана от закъснели минувачи и не е успяла да завърши „акцията”.

Пейките ще бъдат възстановени още в понеделник, увери кметът на район Централен” Георги Стаменов ...

» повече
25 Мар, 2017

„Рай“, българският “Врагове” с Асен Блатечки и Иван Бърнев в съботния ден на София Филм Фест

В програмата днес още – носителят на Златен Лъв от Венеция - “Жената, която си тръгна” и „К2 и незабелижимите пешаци“

Иван Бърнев специален гост на фестивала

Тази събота ви очаква истински кино маратон в рамките на София Филм Фест в Пловдив. Прожекциите започват още в 14:00 часа с “Жената, която си тръгна”, носител на Златен лъв от Венеция. Годината е 1997. Хорация излиза от затвора след излежаване на 30-годишна присъда и разбира, че бившият й любовник я е натопил. Иронията е, че сега самият той е нещо като затворник, редом с богатите си приятели, които се страхуват от увеличаващите се отвличания с цел откуп. Бившата затворничка решава да се възползва от тази истерия и да си отмъсти.

От 16:15 ...

» повече
25 Мар, 2017

Софтуерна компания направи дарение на Техническия университет в Пловдив

Техническия университет в Пловдив получи безплатен лиценз за платформата EnterpriseOne®

Софтуерната компания ERP.BG направи дарение на Техническия университет в Пловдив – безплатен  лиценз за платформата EnterpriseOne®. ERP.BG развива разнообразни дейности в подкрепа на благотворителни каузи. Сред тях основен фокус заема дългосрочната политика за партньорство с българските университети и развитие на образованието по информационни технологии.

Компанията има мащабна стратегия за сътрудничество с образователните институции и научните организации в България, която стартира още през 2007г. Целта й е да гарантира обучение с конкурентна подготовка на световно ниво, в действие. Екипът на компанията е убеден във важността на обучението в сферата на ERP (Enterprise Resource Planning) у нас. Предвид нарастващото значение на този клас решения за бизнеса, познанието за тях вече се ...

» повече
25 Мар, 2017

Затварят част от южното платно на бул. „Санкт Петербург“

Поради извършване на строително-монтажни работи от 27.03.2017 г. /понеделник/ до 30.04.2017 г. се затваря за движение южното платно на бул. „Санкт Петербург” в участъка от ул. „Лев Толстой“ до кръстовището с бул. „Освобождение“.

ОП „Организация и контрол на транспорта“ съобщава, че през този период маршрутът  на автобусни  линии №9, 18, 24, 29 и 44  от вътрешноградския транспорт  се променя, както следва:
Автобусна линия №9 /завод „Гагарин” – ЖР „Тракия“/: спирка №231 – „Богомил“, ляв завой по бул. „Източен“, спирка №259 – стадион „Ботев“, спирка №293 – „бул. „Източен“ /изток/, десен завой по бул. „Княгиня Мария Луиза” , спирки №123, 124, 125, надясно по бул. „Освобождение” - спирки №362, 363, 236,   и  по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема.   
В обратна посока маршрутът ...

» повече
24 Мар, 2017

Бойко Борисов: ДОСТ, ДПС и Патриотите се самозабравиха! Заплахите, които отправяше Турция всеки ден към Европа, вече са реални към България

Колодрума пълен за края на кампанията на ГЕРБ. Сигнал и Мария Илиева подгряха сцената преди политиците

Ръководството на партията се обяви в пълна подкрепа на кмета на Пловдив Иван Тотев

Таня Грозданова

ДOСТ, ДПС и Патриотите се самозабравиха. Като гледам днес какво става на границата, на „Капитан Петко Войвода“ за няколко гласа повече, моят страх е че ще ескалира до събития, които няма да могат да се контролират. Тези хора вкарват България в ситуацията от Възродителния процес. Напомням за Кипър и Крим. Тлее проблем, на който му трябва само една искра,  а те развяват факли! Това, което гледате по телевизията – бежанската вълна в Европа –беше тогава тук. Сега заплахите, които отправяше Турция всеки ден към Европа, вече са реални към ...

» повече
24 Мар, 2017

Славчо Атанасов на блокадата на границата: Ръка да не се вдигне срещу български полицай!

Ръка да не се вдигне срещу български полицай! За това призова водачът на листата на Обединените патриоти в Пловдив Славчо Атанасов когато силите на реда застанаха срещу представителите на патриотичните формации, блокирали границата с Турция  в знак на протест срещу изборните автобуси от Турция. 

Активисти на трите партии, заедно с лидерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов бяха на пункта на Кап. Андреево от 11 ч. днес. Други две групи застанаха на границата с Турция при Малко Търново и Лесово. Спецчастите пристигнаха на границата след 5-часова блокада. Малко по-късно блокадата бе вдигната. Независимо от това патриотите останаха на граничния пункт.

„Когато полицаите тръгнаха към нас, заедно с водача на листата на Обединените патриоти в Пловдив област Борис Ячев и още патриоти ...

» повече