Подтепето
25 Jun, 2016

Магазин за ръчно изработени обувки отвори в Капана

Всяка обувка се тъче отделно, обяснява Христо Войводов

Паулина Гегова

Квартал Капана има своите проблеми, с които работещите там се опитват да се справят, да преодолеят и да преборят. Едно е сигурно - занаятчиите не се отказват от призванието си, нито от мечтите си. Точно затова, напук на всичко все нови работилници отварят врати в квартала на творческите индустрии. Поредната такава е магазин за ръчно изработени обувки на ул. "Кожухарска", точно срещу галерия Point Black. Екипът е познат на съседите с ателие до Инкубатор. Сега те се разрастват! Христо Войводов, Нина Драмова и чиракът им, 19 годишния Денис, изработват впечатляващо сложни и иновативни откъм дизайн обувки. Материалите, които използват са тъкан текстил, кожа. Тъканият текстил сам по себе си е предизвикателство ...

» повече
25 Jun, 2016

Автобус номер 7 отново е с маршрут до „Беломорски”

От есента на миналата година, когато в кв. „Беломорски” започна ремонт, автобус номер 7 спря да минава от там. Сега той отново влиза в квартала, след като асфалтовата настилка на главната улица е напълно завършена и фирма „Хеброс бус” е решила да възстанови пътната линия.  

Старата спирка на ул. „Димитър Талев” е изместена на обновената улица. По този начин автобусите няма да пречат на движението, когато спират, за да се качат пътниците. Тротоарите не са напълно готови, но строителството продължава.

» повече
25 Jun, 2016

Мерцедес бесня в подножието на Стария град

Ударил уличен фенер на ул. „Съборна” и ъгловата къща срещу старата поща на ул. „4 януари”

Щетите по къщата са няколко – откъртена мазилка, счупена водосточна тръба, унищожена огромна саксия. Сред отломките имало части  от броня  и мигачи

Два сигнала за един и същи инцидент са постъпили в Четвърто районно управление . Тъмносив мерцедес  е вилнял по улица “Съборна” снощи, където ударил уличен фенер, а след това и ъгловата къща срещу старата поща на ул. „4 януари”.  Сигналите са постъпили от собствениците на сградата и служител на Общината.

Щетите по къщата са няколко – откъртена мазилка, счупена водосточна тръба, унищожена огромна саксия. Сред отломките имало части  от броня  и мигачи.

Охраната на бариерата в подножието на Стария град е видяла колата, но не ...

» повече
24 Jun, 2016

Да пуснем хвърчило в помощ на животните

За втора поредна година ще се състои съвместната благотворителна инициатива на Ротаракт клуб Пловдив - Филипопол, Интеракт клуб Пловдив - Филипопол и доброволческа фондация за защита на животните Animal Hope Bulgaria - Plovdiv - "Пусни хвърчило, подай лапа!", в помощ на бездомните животни в град Пловдив. Инициативата ще се състои на 02.07.2016г. от 10 часа в парка под Младежкия хълм в Пловди.

Хвърчилото - носител на послание и мечти. Забавлението, познато от детството, днес се преражда като посланик на надеждата - надежда за едни от най-онеправданите и често незабележими, но многобройни обитатели на нашия град - бездомните животни.

Инициативата "Пусни хвърчило, подай лапа!" ще включва workshop за направа на хвърчила, рисунка на хвърчило, състезания за най-красиво хвърчило и най-дълъг полет, в които всеки желаещ ще ...

» повече
24 Jun, 2016

Десет градски автобуса променят маршрутите

Причината е затваряне на участък от бул. „Цар Борис III Обединител“

Западното платно на бул. „Цар Борис III Обединител“ в участъка от ул. „Цанко Дюстабанов“ до бул. „Христо Ботев“ се затваря за движение в неделя /26.06.2016г./ от 09:00 ч. до 17:00 ч.

ОП „Организация и контрол на транспорта“ съобщава, че това се налага поради авариен ремонт на магистрален водопровод.

Маршрутите на автобусните линии от вътрешноградския транспорт № 1, 4, 7, 11, 20, 26, 27, 37, 44 и 99 в посока север-юг се променят, както следва:

Автобусни линии №1 и №27: бул. „Цар Борис III Обединител“ – спирка №9, наляво по бул. „Шести септември“ – спирки №119, 120 и 121, надясно по бул. „Източен“ – спирки №122, 437, 251 и 232 ...

» повече
24 Jun, 2016

Българите във Великобритания: Не сме уплашени

Лошото е, че ще има и ново правителство. Камерън беше добър премиер, според мен, споделя Весела Ангелова

Паулина Гегова

Разбрахме какво е положението на англичаните в България, но сега ще разберем какво смятат и българите в Лондон. Някои са уплашени, други стоят от страни и чакат някакъв развой на нещата, трети сигурно вече са стегнали куфарите, четвърти се успокояват с факта, че имат поне 2 години време да си подредят мислите. Свързахме се с Весела Ангелова, директно от Лондон, която живее в столицата, заедно с приятеля си Стефан Чакъров, вече повече от 7 години. Въпреки това, те нямат паспорти, а и не мислят да кандидатстват. Ето какво смята тя за ситуацията.

-Кога заминахте за Лондон и защо?

Заминахме края на ...

» повече
24 Jun, 2016

Трети ден издирват Петър

Спасителните екипи не спират работа

19-годшиния Петър все още е в неизвестно, но спасителните екипи и близките на момчето, продължават да таят надежда, че той ще бъде открит.

Вчера по време на издирвателните действия, на място бяха съучениците и класната на младежа, който преди 3 дни бе завлечен от водите на Марица и оттогава е в неизвестност. Неговата приятелка, Деси, с която са били заедно, се е опитала да му помогне, но безуспешно.

Екипи на пожарната, водолази и полицаи не се отказват и обхождат всеки сантиметър от дъното и бреговете на реката.

» повече
24 Jun, 2016

Дейвид Камерън подаде оставка

Пълен хаос настъпва във Велокобритания. Камерън няма да задейства чл. 50 за напускане на Евросъюза

След официалното оповестяване на резултатите от референдума, провел се със Великобритания, Дейвид Камерън подаде оставка, с думите, че британския народ взима изключително важно решение, а страната се нуждае от ново ръководство.

В изявление на "Даунинг стрийт" Камерън заяви, че е горд от факта, че е бил премиер на страната цели шест години. Той използва възможнистта да поздрави всички, които са участвали във вчерашния вот и специално тези, които са гласували за оставането на страната в Европейския съюз. 

Според него, резултатите от гласуването не му дават право да заема досегашния си пост, поради което той реши да се оттегли, като увери всички, че решението му не ...

» повече
24 Jun, 2016

Англичаните в Пловдив – песимистични относно излизането на Великобритания от ЕС

Имаме две години, докато член 50 влезе в сила, нямаме притеснения, че ще ни изгонят от България, споделя Александра

Хю се притеснява за бъдещето на пазарната икономика

Паулина Гегова

Най-обсъжданата тема днес на световно ниво - Казусът Великобритания срещу Европейския съюз. Решението от Брекзит е взето: 52% от жителите на острова гласуваха за излизането му от Европейския съюз. Това включва Англия и Уелс, докато Северна Ирландия и Шотландия са за оставане. Този референдум ще постави Кралството в рискована ситуация. Мнозина се страхуват, че ще удари криза. На английската борса лирата спада светкавично, явление което не се е случвало от 30 години. Англия ще изгуби търговията си с Европа. Предстои среща в Берлин между Меркел и Оланд. Целият континент е на ...

» повече
24 Jun, 2016

Решено: Великобритания излиза от Евросъюза

Процесът по напускане на ЕС ще трае трае около 2 години

Британската лира претърпя най-големия си спад от 1985 година насам

Колебанията на Великобритания вече са разрешени. След референдума, който се проведе в Обединеното кралство вчера, резултатите са ясни, макар и силно оспорвани. Над 17 милиона души гласуваха ЗА напускането на Европейския съюз, а срещу тях застанаха 16 милиона, които пожелаха границите на страната да останат отворени.

Гласуването се проведе вчера, а дори в късния следобед резултатите бяха силно колебливи и насочваха ту в едната, ту в другата посока. Макар и процесът на излизане от Европейския съюз да бъде постепенен, британската лира загуби 9.4 на сто от стойността си, което е най-големия спад от 1985 година насам. Към момента ...

» повече