Подтепето
30 Sep, 2014

Експерти поискаха главен художник и главен озеленител за големите общини

БСП и браншовици: Закон да урежда задължителното участие на експерти и граждани в изграждането на жизнената среда

Експертите и обществеността задължително да участват в изграждането на жизнената среда и това да бъде уредено със закон. Зад тази позиция се обединиха архитекти, археолози, еколози, инженери, озеленители, художници, журналисти и общественици на дискусия с участието на пловдивски кандидат-депутати от „БСП лява България” и общински съветници от левицата. В сега действащия Закон за устройство на територията текстовете за експертните и гражданските ангажименти са пожелателни, затова и се стига до формализъм и политиканство, представи основните изводи на колегите си арх. Антоанета Топалова. Според нея липсва баланс между обществените и личните интереси. Няма прозрачност защо се теглят заеми и как се харчат обществените средства. Администраторите ...

» повече
30 Sep, 2014

Успешно приключи проект по ОПРЧР в "Първомай- БТ" АД

Успешно приключи проект „Безопасен труд в Първомай- БТ”.  Това стана ясно на пресконференция днес. Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”,
съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Общата цел на проекта е било подобряването на условията на труд в „Първомай - БТ” АД  при спазване на нормите и изискванията на законодателството по безопасност и здраве при работа, в следствие на което да се подобри качеството на живот на работещите в специализирания цех за обезжилване на едролистен тютюн и да се повиши производителността.
Постигнатите специфични цели са:
1. Добро управление на проекта чрез професионална организация за изпълнение на  заложените дейности.
2. Проектиране на процес на усъвършенстване на организацията на трудовата дейност в „Първомай-БТ” АД ...

» повече
30 Sep, 2014

Чакаме на опашка, за да се гаврят с нас!

Стотици в плътна колона за карти за градския транспорт

Нерви, гняв и абсолютна безпомощност у хората

Един от най-любимите моменти на всеки пловдивчанин е началото на октомври – дърветата пожълтяват, децата са тръгнали на училище, а и студентите. А това превръща идиличната няколко метровата опашка за карта за градския транспорт се превръща в километрична. Дори и десет минути преди края на работното време всеки стои закован на мястото си – ни напред, ни назад, така си седим от половин час, обясни едно момиче от средата на тълпата. В нея пристъпват от крак на крак стотици крайно изнервени млади и възрастни хора, които искат да си платят кеф за карта за рейса. Това обаче е мисия невъзможна всяка година. Тази опашките май са ...

» повече
30 Sep, 2014

Европейско първенство по бийтбокс в Пловдив

Надпреварата е част от фестивала Street masters 2014

За първи път България и в частност в Пловдив ще се проведе Европейско първенство по бийтбокс. То ще бъде част от предстоящия фестивал Street masters 2014. Форумът обединява различните типове улична култура на едно място и на него ще бъдат представени х ип-хоп танци, графити, бийтбокс, фрийстайл, алтернативни спортове. Новост тази година ще има в категорията new style, като до този момент един срещу друг се изправяха по един участник, а сега регламентът е променен и за още по-голям интерес ще се танцува двама срещу двама.

Повече прочетете на КАПАНА.БГ

» повече
30 Sep, 2014

42 и Dj Bigbo пеят за първи път в Пловдив

Хип-хоп изпълнителите  42 и Dj Bigbo ще избухнат в  Move music club. Двамата за първи път ще пеят пред многобройните си пловдивски  фенове. Старта на партито е на 3 октомври от 22:00 часа. Шоу ще има със сигурност и както пее в едно от своите парчета 42 - Шоуто да продължи. А то със сигурност ще продължи до малките часове след като зад пулта ще се настани екзотичния Dj Bigbo, който няма да допусне нетанцуващи хора в заведението.

» повече
30 Sep, 2014

Професор Джамбазов върна слуха на двама пациенти след уникални операции

Уникални за страната демонстрационни ендоскопски операции на двама пациенти с едностранно намаление на слуха извърши днес ринологът проф. д-р Карен Джамбазов, изпълнителен директор на УМБАЛ „Свети Георги”.

61-годишната жена и 55-годишният мъж, избрани за хирургията на живо днес, са пациенти на Клиниката по ушно-носно-гърлени болести на УМБАЛ „Свети Георги”. Проблемите със слуха при тях са били предизвикани от непроходимост на Евстахиевата тръба, която служи за вентилация и изравняване на налягането в средното ухо. Поради запушването на тръбата, което може да се дължи на неясни причини, в средното ухо се е получил вакуум, хлътване на тъпанчето и поява на течност в тъпанчевата кухина.

След като са изключени възможни причини като хроничен синузит, тежки деформации на носната преграда, алергии и др., с ...

» повече
30 Sep, 2014

Богът на китарата Франк Гамбали за първи път в България

Пловдив посреща виртуоза от бандата на Чик Къриа

Носителят на Грами забива в Дома на културата на 11 октомври

Франк Гамбали ще свири в Пловдив на 11 октомвриЕдин от най-иновативните китаристи и носител на Грами – Франк Гамбали, ще изнесе концерт в Пловдив на 11-ти октомври от 19 часа в Дом на културата „Борис Христов”. С 30-годишна кариера като соло артист, той е известен с революционните си инструментални записи и е считан за „Бог на китарата” от своите почитатели. 

Родом от Канбера, Австралия, Гамбали пристига в Лос Анджелис, за да учи в Института по технология на китарата в началото на 1980-те години. Свири с джаз икони като Чик Къриа и Били Кобъм. Пионер е на две творчески техники за възпроизвеждане на шест-струнен инструмент, които са се превърнали в „енциклопедия ...

» повече
30 Sep, 2014

Пловдивският спорт с безпрецедентно отворено писмо до политиците

В навечерието на парламентарните избори се проведе среща с участието на личности от спортния живот на Пловдив. Обект на обсъждане на срещата бяха до болка познатите и задълбочаващи се проблеми на спорта в града. Представителите на пловдивския спорт се обединиха около позицията, че е необходима категорична и последователна политика за развитието на любителския и професионалния спорт в града и страната. Десетки личности вече застанаха с имената си зад отворено писмо до спортната общественост, което можете да прочетете без редакции:

“Ние – долуподписаните спортни деятели и личности на гр.Пловдив - подкрепяме завръщането във властта на ПП ГЕРБ. Причината за общата ни позиция е демонстрираната по време на управлението на партията ангажираност по проблемите на спорта в България и в частност на тези ...

» повече
30 Sep, 2014

Изверг ловува с котки в Мараша

Стрелецът ползва животинките за мишени, гърми ги със сачми

Жестокостта му се развихря на място, на което играят деца и минават студенти

Оцелялото по чудо коте, жертва на неизвестния стрелецСлед репортажите ни за разстреляния на пъпа на Пловдив котарак Василий и появата на некролога му в централната градска част, изплува още по-зловеща история от квартал Мараша. Неизвестен изверг ловува с улични животинки често и оставя след себе си много четириноги трупчета. Стрелецът ползва котките за мишени нече трети уикенд подред, като през нощта на събота срещу неделя на улица Лука Касъров, до студентските общежития, гърми на месо по хайваните. На сутринта намираме трупове на беззащитни улични животни,с дупка от сачма! Що за хора, възмущават се хората, пратили сигнал и до полицията.

Първата жертва на безумния и ...

» повече
30 Sep, 2014

ГЕРБ кани пловдивчани на концерт пред паметника на Хан Крум в „Тракия“

Концерт с участието на Биг Бенд Пловдив и Дичо организира ПП ГЕРБ пред паметника на Хан Крум в район „Тракия“ на 01.10.2014 г. , сряда, от 18:00 часа. Ще има много подаръци и настроение и се надяваме да се получи приятна вечер за жителите и гостите на района, споделиха организаторите от ПП ГЕРБ в Пловдив - град. Те отправят покана към всички граждани да се присъединят и споделят доброто настроение.

 

» повече