Подтепето
30 May, 2015

Odd Crew отново разцепиха пловдивчани

След 6 месеца отсъствие, Odd Crew разбиха сцената в Петното
Аня Петрова

Цяла седмица работиш като животно, ядосваш се, притесняваш се. Светът те залива с проблемите си и накрая идва св. Петък Вечер, че да се погрижи за цялата тежест върху раменете ти. В клубовете може да вървиш със затворени очи вече, а барманите ги виждаш по-често и от семейството си. Разнообразие! Едно хубаво разнообразие, което успява не само да ти успокои нажежалата душа, а и да запълни дупката липса в душата ти. След 6 месеца пасуване от концерти, Odd Crew се завърнаха на клубната сцена.

Това е банда, която приспадаш към близките роднини в живота си. Това са музиканти, на които им личи, че свирят заедно от 17 години ...

» повече
30 May, 2015

Капана раздвижи тяло

Малко след 18:30ч. е и е време след целодневната обиколка по пъстрите павирани улици да спрем на място. До колкото „спиране“ е точната дума.

Капанът раздвижи крака, но не от ходене, а от танци. Сиреч – Капана Танцува. Към момента само част от него, защото малцина са тези, които са добри в овладяването на трудното изкуство на бейк денсинга.

На уличната сцена в момента се изявяват вече познати на града танцьори. Изявилите се преди няколко седмици на брейк батълите в Sound trap, сега са превзели терена и показват на новото поколение как се прави. Момчета и (Забележете!) момичета се подвизават на черно-белия терен и демонстрират стил и класа в танцово-акробатичното изкуство на танца. Този път мъжката група има сериозна конкуренция ...

» повече
30 May, 2015

Уникалните тениски влязоха в Капана

Ах, боли, боли! Сърцето ме боли! И как няма с всички тези прекрасни и уникални тениски!

Хора, вие сърца нямате ли, че искате да ме принудите да карам на фотосинтеза с тези меееега яки щампи, които създавате?! От Puka питат: „А на теб пука ли ти?“ Пука ми, да, защото е малко невъзможно да си взема всичко, което ми харесва, а точно до тях са тениските с щампи, нарисувани от Насимо, към чието творчество съм силно пристрастна. Отсреща мъката продължава защото НЯЯЯЯЯМА ТАКИВА ЩАМПИ!

От стилизирани вълци, през тениски на LA FAmiglia, до I LOVE PLOVDIV, страданието ми продължава чак до Котка и Мишка, къде се подготвя варенето на бира пред бирарията.

Ако искате оригинална, уникална и грабваща вниманието тениска ...

» повече
30 May, 2015

Грамофонът е жив!

Днес започна двудневния Базар на грамофонни плочи, който е част от „Капана фест“.

Събитието е по инициатива на ДомЪ на плочата “Soul searchin’”, задвижено под зоркото внимание на вечно активния Стефан Колев, познат повече като Skill. Освен, че Стефан активно участва в озвучаването на Капана, той се грижи и за това, любителите на хубавата музика да не оставят грамофоните си прашни и да се насладят на виниления звук вкъщи.

Стотици плочи напълниха Широкото на Капана, а десетки любители завират пръсти и погледи между плочите. Истинска радост струи от някои от тях, които намират нещо дълго търсено. Други преоткриват нова музика. Трети пък избраха плочите като оригинални подаръци за близки и приятели. А четвърти като мен се замисля: „Как може да ...

» повече
30 May, 2015

Nassimo e тук!

Nassimo е един от най-добрите графити артисти не само у нас, но и по целия свят. Неговите картини от спрейове украсяват стени на най-интересни и колоритни места.

Сега той е в Капана и бележи с част от себе си квартала с павирани улички. Разбира се, не изневерява на стила си на рисуване и характерния му почерк не може да бъде сбъркан. На „Капана фест“ той ще рисува заедно със Stern, който за съжаление не успяхме да открием в навалицата.

Под силно влияние на източните култури, Насимо ще допринесе за освежаването на любимия ни квартал, чрез своето изкуство и лично послание, което влага в работата си. Какъв ще бъде крайният резултат – очаквайте скоро!

» повече
30 May, 2015

Скейтъри в борба

Както обещахме – ще предаваме събитията в реално време.

Точно в този момент десетки скейтъри са се събрали на рампата , осигурена от Vans of the wall, за да разберат чие ще бъде най-високото оли. Освен че показват умения, момчетата искрено се забавляват, а около тях са се нароили фотографи, които заснемат случващото се. Точно срещу тях е позиционирана палатката на Vans, в която можете да откриете ръчно изрисувани кецове на бранда, както и да наблюдавате художествения процес върху любимите кецки.

Галерия пълна със снимки може да видите в КАПАНА.БГ

» повече
30 May, 2015

Славчо Атанасов на лов за книги

Народният представител от „Патриотичен фронт“ Славчо Атанасов и съпругата му Елена отделиха в съботната сутрин време за любимата и превърнала се в традиция  разходка - тази по пловдивките книжарници. Семейството бе забелязано с интерес да разглежда ноите заглавия в книжарници в центъра.

 "Търся последната книга на Чиро Импарато, който е актьор, но изследва начините на въздействие на човешкия глас. Той се е занимавал дълги години с дублаж и се интересува от психология", обясни Славчо Атанасов.  "Обичам да чета такива изследвания свързани с личностна психология, с философия и история също. Дори в момента довършвам „Небе и ад“ на Емануел Сведенборг, много интересна книга. Сведенборг е живял през 18-ти век и е бил много известен тогава философ и теолог. Идеите му за религията ...

» повече
30 May, 2015

Кавал свири, саксофон звучи

Най-добрата музикална комбинация
„Капана фест“ и „Вечер на духовИте“ се сляха
Стефка Георгиева

Първичен, ултимативен, инфантилен кеф! Това е част от монолог в един от любимите ми филми, която перфектно пасва на настроението, създадено от събитието снощи. Няма такъв концерт и такава музика! Проект „Българи“ и Янка Рупкина карат пръстите ми да танцуват по клавиатурата в момента. Обожавам звука на гайдите, а в комбинация с кавал и космическия глас, предизвикват такова усещане в мен, че ми е трудно да си намеря място. Сърцето ми подскача в ритъма с бийтовете на Скил-а, който озвучаваше прекрасния проект. Скиле, завъртя света и публиката!
В очакване на Acoustic Corporation, си мислех, че по-добре не може да стане. Танци-маци, хората подскачат и се веселят. Как ...

» повече
30 May, 2015

Модерната лазерна епилация се прави и седмица преди морето

Александритните лазери са обявени за най-добрите

През лятото всеки иска да изглежда добре. Това е сезонът, през който се радваме на по-малко задължения и повече свободно време - “нежното” време сред морски вълни и приятелски компании, време за любовни усещания и време за нас самите. За да бъде то напълно безгрижно, трябва да си осигурим нещо много важно, което се забелязва веднага - обезкосмено тяло. Колко е хубаво да не мислите за това през ваканцията!
По-далновидните вече са избрали идеалното решение - лазерна епилация. Не мислете, че тя е противопоказна през лятото, защото това е невярно, просто си я направете поне седмица преди да отпътувате към морския бряг, за да може спокойно да се наслаждавате на слънцето там. И помнете, първите косми след ...

» повече
30 May, 2015

В изцяло обновеното родилно отделение на УМБАЛ „Свети Георги“ празнуват Деня на детето

Тържество по случай Деня на детето ще зарадва най-малките пациенти и техните майки в понеделник, 1 юни, в Клиниката по акушерство и гинекология на УМБАЛ „Свети Георги“, съобщиха от лечебното заведение.

Ежегодно Клиниката отбелязва две дати – Деня на родилната помощ през месец януари и Деня на детето – през юни. Тази година тържеството ще започне с водосвет в изцяло обновеното Родилно отделение. Доц. д-р Екатерина Учикова, началник на Клиниката по акушерство и гинекология, поясни, че в всички стаи са реновирани.

Партньори на лечебното заведение ще зарадват новородените и техните майки с подаръци – козметични продукти за бебетата и информационни материали в подкрепа на кърменето.

Тържество по случай Деня на детето ще има и в Клиниката по Детска хирургия на УМБАЛ „Свети Георги ...

» повече