Актуално

Валери Димитров- непобедима бойна машина и перфектен татко

Надявам се дъщерите ми да се занимават с друг спорт- не искам да ги видя да се бият на състезание, казва Спортистът на Пловдив

12 европейски и 3 световни титли има в кариерата си 32-годишният каратист


Най-заслуженият победител. Така всички определиха триумфа на обявения за Спортист на Пловдив Валери Димитров. Непобедимата карате машина, смазана перфектно от сенсей Георги Попов, има в кариерата си 12 европейски и 3 световни титли, като две от тях са от календарната 2013-та. На 32 години Валери е постигнал всичко в кариерата си. Е, почти всичко- липсва му само абсолютната световна титла. Бил е фаворит за нея тази година, но не отива на състезанието, тъй като точно в деня, в който трябвало да се проведе то, станал татко за втори път. Преди месец на бял свят се появява втората му дъщеричка. А бойната машина Валери е съвършеният татко. Надявам се децата ми да не тръгнат по моя път. Все пак имам момиченца и вярвам, че ще пожелаят да се занимават с друг спорт. Но ако искат карате- не мога да ги спра. На последното състезание гледах как се бият девойки- не искам да виждам така дъщерите си, сподели Спортистът на Пловдив пред Под тепето.


Той определи годината като една от най-успешните не само заради европейската и световна титли, но и заради раждането на второто дете. Защитих и Четвърти дан. И най-важното- здрав съм, както и всички в клуба и семейството ми. Радвам се много от това, че гласуваха за мен, тъй като това е признание и за всички, които работят за бойните изкуства, за каратето- в клуба, във федерацията, казва 32-годишният киокушинец. Смята, че зад успеха на бойните спортове в Пловдив се крият традициите- тук опитът се предава от поколение на поколение. Пожелавам здраве и на себе си, и на всички. Пожелавам на хората да следват мечтите си и да бъдат щастливи, каза предпразнично Валери Димитров.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина