Актуално

Титаните на света премериха сили в Пловдив


Площад Централен събра стотици зрители на един от кръговете на състезанието за най-силните мъже в света. В епохалната битка на титаните се пусна Хафтьор Юлиус Бьорнсон – вицешампионът от 2014 World's Strongest Man, известен още като звездата от популярния сериал „Игра на тронове“ – Грегор Клегейн – Планината. В съревнование с него, излезе българската сила- 7-кратният световен рекордьор в силовия многобой и вписан като най-силният мъж на Планетата за 2010-та в Книгата на рекордите „Гинес“ – Стоян Тодорчев.
Стартовият лист включи общо 7 топ-състезатели от чужбина и 3-ма от най-силните мъже на България. Сред здравеняците бяха Най-силният мъж на Словения Матяз Белшак, Най-силният мъж на Босна и Херцеговина Адин Арнаут, Най-силният мъж на Холандия за 2010 г. Симон Сюлейман, както и българските стронгмени Велизар Митов и Мариян Димитров, добре известни на почитателите на силовия трибой и силовия многобой у нас.

Изключително зрелищно беше състезанието, проведено в града под тепетата. Стотици бяха зрителите, които се опитваха да се доберат до изумителната гледка от най-силните мъже на света. Екипът на Под тепето успя да заснеме 2 от дисциплините, в които се бориха участниците- Логолифт и Кобилица. В първата дисциплина полякът Кшищоф Радзиковски изуми зрителите с 8-те повторения, които направи с тежест от 180 кг. При Кобилицата тежестта беше 420 кг., които участниците трябваше да пренесат за 1 минута на разстояние от 25 метра.
Остава да разберем кой е победителят във всеки от кръговете и в цялото състезание, както и повече информация за представянето на най-силните българи.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина