Актуално

Schneider Electric и Либхер в борба за футболни медали

16 отбора от ФКЛ преполовяват сезона


Започналата наскоро в града ни Футболна Корпоративна лига е в разгара си. След шест изиграни кръга организаторите споделят, че интригата вече се завързва, както в горната половина на класирането, така и в долната. Лигата, която обединява различни работодатели от Пловдив в това  футболно предизвикателство, набира все по-голяма популярност. Организаторите споделят, че има интерес от фирми, които са изпуснали сроковете за записване, затова те обмислят пускането на 2-ра група още на полусезона, като по този начин ще удовлетворят желаещите фирми, а и борбата за изпадащите отбори ще стане още по-ожесточена.


В момента 16 отбора се борят за титлата в първия сезон на Футболна корпоративна лига. За момента лидер в класирането е отборът на Айгер Инженеринг, който има пълен актив от точки /18т. от 6 мача/. Второ и трето място са съответно за отборите на Schneider Electric и Либхер. Спортният дух и хъс не липсват в нито един мач, споделя Евгени – един от инициаторите на ФКЛ. Потърсихме неговия коментар за изминалите 6 кръга и всичко по-интересно, с което са се сблъскали при организирането на лигата.

„Най-трудно ни беше в началото,  докато се запишат първите 2-3 отбора, след това сякаш нещата започнаха да се подреждат от само себе си, звъняха ни фирми, на които дори не бяхме изпращали покани. Наложи се дори да удължим срока за записване, понеже имаше много желаещи, които точно август бяха в отпуски и не можеха да задвижат вътрешно фирмено записването си, разказват идеолозите на лигата.


На старта дойдоха работодатели, приятели и близки на всички играчи, получи се един малък спортен празник за всяка фирма. Много от отборите имат стабилни агитки, които идват да ги подкрепят всеки мач. Относно организацията на двубоите се стараем да угодим на всички играчи, съобразяваме се с графиците им и съответно понякога променяме програмата, така че да е удобно и на двата отбора. Тук искам да благодаря на всички отбори, че са толерантни към съперниците си и до сега никой не ни е отказал промяна на дата или час, ако има възможност. Разбира се срещаме и недоволство от някои играчи и отбори, но то е свързано предимно със съдийството. Това  е нещо напълно в реда на нещата. Винаги, когато някой отбор загуби, търси вината първо в съдията, а после осмислят грешките си. Ние напълно заставаме зад решенията на нашите съдии, знаем, че понякога и те допускат грешки, но това е напълно нормално, все пак това е футбол, отбелязват от лигата.

Тази седмица са мачовете от 7-ми кръг, с които преполовяваме първия полусезон. Надяваме се лигата да продължи да се радва на интерес от страна на отборите и феновете им. Стараем се постоянно да подобряваме сайта ни, fbстраница и всички останали неща, така че всички да останат наистина доволни, казва Евгени.

През настоящия кръг се очаква най-интересният двубой да е между отборите на Schneider Electric и MAGNA, които са в горната част на класирането и се борят за медалите. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина