Актуално

Наско Узунов порти дузпа в лют сблъсък между медии и местна власт

Главният редактор на Марица Любо Минчев герой на мача

Под тепето в отбранителния вал на журналистическия тим


Атанас Узунов праща топката в краката на Любо Минчев
Наско Узунов изпорти дузпа в лютото футболно дерби между местна власт и медии на старта на Каменица Фен купа в Пловдив днес. Тупалката на бившия топ рефер с ноктите на десния си крак отрази героят на мача- главният редактор на Марица Любомир Минчев, който от дълги години се подвизава като вратар в официални мачове и ежеседмични мачлета. От днес бойното му прозвище е Любо Котарашки, заради котешкия му рефлекс. Благодарение на който журналистическата команда победи властта в драмата с дългите дузпи, в която тимовете се извъртяха около бялата точка два пъти, тъй като равенството бе удържано до края. Фаталният пропуск за общинарите направи зам.-кметът Георги Титюков, който бе умело финтиран с тяло от Минчев и би в гърдите му. Победителите в дербито
Победителите в дербито

В редовното време мачът завърши 1:1, като на вратата на властта игра жълто-черната легенда Петър Зехтински. Под тепето игра в защитния вал на медийния отбор, а в последствие вкара и дузпа на Атанас Узунов. Крайният резултат бе 8:7, а на Третото полувреме общинарите се заканиха да подадат контестация, тъй като в тима на журналистите за кратко се пусна бившият главен секретар на общината от управлението на Славчо Атанасов- Борислав Инчев.Така или иначе обаче журналистите биха във втора поредна година, макар и без капитана си Митко Лишев, който вече е на вълна Ботев- Астана.

 Бившият футболист на Марица Веско Тосев- Кучето се пусна в Каменица Фен Купа
Бившият футболист на Марица Веско Тосев- Кучето се пусна в Каменица Фен Купа
Общо 163 отбора от региона се записаха за участие в тазгодишното издание на най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България, а единствено шампионите на юбилейната Фен Купа – ВипДент, не играха в квалификационната фаза и очакваха съперниците си директно на регионалния полуфинал. След предварителните битки в средата на юни, напред се класираха точно 31 отбора, които заедно с шампионите ще спорят днес и утре за първите две места и мечтаните квоти по пътя към голямата награда – футболното пътуване до стадион Маракана в Рио де Жанейро, което очаква най-добрия отбор на България във Фен Купа 2013.

Националните шампиони ВипДент започнаха колебливо с равенство 1:1 срещу Клокотница в първия си мач от програмата, но след това уверено се върнаха на победния път след безответно 2:0 срещу Бетони.

 Легендата Гошо Георгиев наблюдава мачовете в турнира на сянка
Легендата Гошо Георгиев наблюдава мачовете в турнира на сянка
Сред почти сигурните участници във втория ден на турнира без грешна стъпка до момента са и отборите на Оазис (3:0 и 3:0) и Спортинг (3:0 и 7:2). Само за първите 20 мача бяха отбелязани близо 70 попадения, а най-вълнуващите и заплетени дербита тепърва предстоят. Кулминацията на турнира е утре, когато от 08:30 часа започват директните елиминации, а шампионите ще получат своята Фен Купа лично от легендата Христо Стоичков, който е обещал да се включи във втория ден от футболната фиеста на Градския стадион. Нападателят на Евроколежа Георги Куртев също е част от Фен Купата
Нападателят на Евроколежа Георги Куртев също е част от Фен Купата
Image title
Image title
Image title

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина