Актуално

НАП продава на търг марката „Ботев”

От 172 хиляди тръгва наддаването

Image title
НАП пуска на търг Ботев. Комбинираната търговска марка на ПФК „Ботев”, която е с почти 100 годишна история, бе обявена на аукцион от бирниците, запорирана от тях заради големи борчове към хазната, натрупани от бат Митю Христолов. Подобен вид интелектуална собственост се пуска за пръв път на търг от Националната агенция за приходите. Близо 172 хиляди лева е началната цена на марката, от която ще започне наддаването. То ще се проведе на 3 февруари в залата за търгове в малката сграда на НАП на улица Скопие. Марката е притежание на Професионален футболен клуб „Ботев 1912 – Пловдив” АД. Има платен патент в съответното ведомство до края на месец юли 2017 година. Предвид естеството й на комбинирана марка с нея са защитени словните и графични изображения, свързвани с клуба, като този, който я закупи, ще може да я използва в образователни, развлекателни, спортни, културни, рекламни и застрахователни дейности. Ще има право да обозначава с нея спортни артикули, рекламни материали като шапки, играчки, печатни и пластмасови материали, и дори домакински прибори.
Запазеният еталон на „Ботев” бе запориран от публичен изпълнител при ТД на НАП – Пловдив заради задължения към бюджета, по-голямата част от които са данъчни. Освен, че има заведено изпълнително дело срещу едноименното акционерно дружество, от юли миналата година спрямо него е открито производство по несъстоятелност, инициирано от публичните изпълнители на НАП – Пловдив.
“Макар към момента „Ботев” – Пловдив да излиза на терен с друга отличителна емблема, която обхваща много от характеристиките, защитени от продаваната търговска марка, дългогодишните му фенове знаят най-добре жълточерната емблема с червен надпис на клуба и годината на основаването му 1912-та. Именно под тази марка отборът е спечелил най-големите си спортни успехи през годините. Два пъти е бил шампион на България – през 1929 и 1967 година., два пъти вицешампион и два пъти носител на Националната купа. В Пловдив, където всъщност започва историята му на 12 март 1912-та, клубът е бил 7 пъти градски и 4 пъти областен първенец. Бележил е победи над „Байерн Мюнхен”, „Барселона” и „Атлетико” Мадрид. С фланелка на жълточерните са играли прочутите Георги Аспарухов-Гунди, Динко Дерменджиев-Чико, Георги Попов-Тумби, Георги Славков, Георги Харалампиев и други”, рекламират стоката си данъчните.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина