БългарияГласовеКултураМненияНовини

Тотев за „Спиралата”: Дори да е дарение пластиката, тя пак е наша

Кметът обяви, че ако Жорж Трак посочи конкретно място, на което да бъде поставена творбата му, общината ще реши въпроса

Иво Дернев

Дори да е дарение пластиката, тя пак е наша, така или иначе. Жорж Трак има правото да я съхрани при него с приемно- предавателен протокол. Така кметът Иван Тотев коментира днешното демонтиране на „Спиралата” от площад Централен и решението на скулптора Жорж Трак да отнесе творбата си в собствен склад. Днес той използва същия екип, който преди 12 години монтира пластиката в сърцето на града.

Жорж Трак държи да не бъде в общински склад, а да бъде прибрана при него. Възложих проверка на документацията, свързана с фонтана и пластиката. Доколкото знам, общината е платила за изграждането на коритото на фонтана, допълни градоначалникът.

Той заяви, че скулпторът все още той не е определил подходящо място за ситуиране на произведението на изкуството. Когато прецени и посочи конкретно място, ние ще решим въпроса, обеща Тотев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Населението отдавна оприличи съвсем прецизно творбата като СТРУЖКАТА.
    Думата / терминът „спирала“ в геометрията означава друго нещо, какиното.
    Щяло да иде където я искат хората – айде пак Агитки, петиции и изпълнения: да не би някой някога да беше харесал това чучело, поредното след Франкенщайна пред ГДК- такива работи се правят и защитават с КОНКУРС ПРЕД ЖУРИ, то не може всеки да трупа!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина