Фани Белнейска задряма на днешните пледоарии в съда

Под обстрел

Лазар Колев запази спокойствие на днешното заседание

Image title
В кратка дрямка се отпусна майката на убитите жестоко Роси и Хриси Белнейски- Фани на поредното заседание по шумния процес днес в съда. Почернената жена бе дотолкова изтощена от емоции покрай детайлите от края на живота на дечицата й, разкрити в съдебната зала, че не издържа на напрежението и за няколко минути затвори очи на първия ред. Тя за пореден път чу основателните съмнения, че има и втори убиец на момичетата, за което тя говори от много време. За това намекна експертът Иван Иванов, който пръв е изследвал биологичния материал от влагалищата и ноктите на Росица и Христина. Има и втори ДНК материал, който е качествен и сравним, но не знам дали това е правено, тъй като от 4 години не работя в тази лаборатория, подчерта Иванов. След което допълни, че той не е на Паун Лазаров, чието име отново се спряга в последните заседания по делото.

Image title
Няма противоречия между различните експертизи, направени в България и чужбина, по делото за убийството на сестрите Росица и Христина Белнейски.  Изготвена през 2008 година от Иван Иванов експертиза и тези в чужбина се дължат на различния подход за вземането на материала, изразходването му при първата и времевия период между отделните експертизи, категорични бяха днес пред медиите вещи лица. Адвокатът на Лазар Колев Марин Марковски пък подчерта, че експертизата е неточна и невярна. Тъй като количеството генетичен материал е унищожено, петорната арбитражна комплексна експертиза не може да докаже дали неговото заключение е вярно или не, категоричен е Марковски. И поиска лабораторните анализи от експертизата на Иванов. Които обаче той не е длъжен да пази и те вече не съществуват. Колкото до проверката на генетичния материал- той е свършил и тя не може да бъде осъществена. Иванов е казал през 2006 г., че не може да се направи заключение, през 2008 г. го прави и след това всичко е заличено, нахвърля съмнения в пространството Марковски.

Накиснаха го и сега не могат да се оправят. Как ще открият кой отговаря на втората ДНК проба и кой е убиецът. Питайте разследващите, ако ги намерите, каза извън съдебната зала майката на Колев- Мариана. Самият Колев днес бе изключително спокоен в храма на Темида.

В пледоарията си пък прокуратурата бе категорична, че показанията на ключовия за защитата свидетел Ангел Атанасов са под дълбоко съмнение, тъй като през годините спомените му претърпяват известни метаморфози. Атанасов твърди, че Иширковеца е излъгал за това, че Лазар Колев е признал за убийствата пред него в затвора. И го посочи като паталогичен крадец и предател. Обвинението обаче смята, че всички показания, които във времето дава Атанасов по повод Иширковеца се разминават, докато показанията на втория съвпадат. Пледоариите продължават и утре.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.