Дрог дилъри и убийци на пътя на свобода предсрочно

Под обстрел

Борислав Иванов
Борислав Иванов
Няколко затворника бяха пуснати на свобода днес от Пловдивския окръжен съд. Съдия Магдалина Георгиева бе милостива и предсрочно освободи шестима пандизчии. Първия, който тръгна да си събира багажа от кауша бе Борислав Иванов, лишен от свобода за срок от 1 година за притежание на марихуана. Той излезе от зандана 18 дни преди окончателното изтърпяване на наказанието. Преосмислих вината си, моля ви да ме пуснете тъй като съм студент в Техническия университет в Пловдив и искам да продължа с образованието си. Ще живея на първо време при баба и дядо. Майка ми е в Лондон. Сестра ми ще ми помага. Ще уча и работя, ще сменя средата и приятелите си, каза Борислав малко преди да чуе, че е свободен човек.

Венелин Ганчев
Венелин Ганчев
Вторият щастливец бе Венелин Ганчев, който е бил осъден на 3 години затвор за ПТП и причиняване на смърт след употреба на алкохол. Директорът на Пловдивския затвор Божил Иванов, заяви, че на Ганчев са му оставали 6 месеца до изтичане на присъдата, но спазвал дисциплина в панделата, бил домакин. Искам да се грижа за майка си и за детето си. Ако ме пуснете ще почна работа като монтьор, ще изчуквам автомобили и ще ги боядисвам. Две години бях помощник готвач във ВМИ и помагах на майка, която бе главен готвач, каза Венелин пред съдия Иванова, която го пусна дори без пробация.

Делян Георгиев
Делян Георгиев
Третият в списъка бе Делян Георгиев. Той обаче трябваше да чака близо пет минути, тъй като назначеният му служебен адвокат Николай Василев закъсня. Това не се понрави на съдия Магадалина Георгиева, която скастри Василев. Адвокатите трябва да чакат съда, а не обратното, подчерта Георгиева. Освободеният Делян заради убийство на пътя. Ще работя в строителството, каза той преди да чуе радостната новина.

Иван Караджов
Иван Караджов
Четвъртият свободен гражданин от днес е Иван Караджов. Той лежал 8 години за разпространение на наркотици. Караджов е неграмотен и изрази пред съда, че не знае какво ще прави от тук нататък. После помисли малко и се поправи. Ще създам семейство и ще ходя на работа, каза той. Защо ще създаваш семейство, ти имаш едно дете, скастри го съдията. А, имам 11- годишно момче, ама тя майка ми се грижи за него, изфъфли Иван. Пускам те  с изпитателен срок от 6 месеца, а през това време да се грижиш за детето си, да бъдеш по тих от водата и по нисък от тревата, даде му съвет съдия Иванова.

Илия Илиев
Илия Илиев
Петият пуснат бе Илия Илиев, който е бил осъден на близо 7 години за наркотици. Той бе награждаван постоянно в затвора. Беше мой шофьор, каза директорът Божил Иванов, преди да пуснат Илиев. Последният щастливец бе Илиян Мицев, който е пребивавал в панделата 2 години и 2 месеца. Пуснаха го предсрочно заради предстояща химиотерапия. Преди месец му оперирали тестисите, след открит тумор. Илиян Мицев
Илиян Мицев

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.