Да родиш тайно и да умъртвиш бебето си!

Под обстрел

Осем години затвор за Юлияна от Сопот, която задуши заченатото си в грях дете

Image title
Да караш бременността си незабележимо дори от съпруга си, да родиш тайно и да умъртвиш бебето си, тъй като то е плод от любовна афера. За да стигнеш до затвора. Този път извървя Юлияна Иванова от Сопот, която днес отнесе 8-гоишна ефективна присъда за смъртта на новородения си син, заченат в грях. Преди да задуши бебето си, тя му дала името си- кръстила го Юлиян Иванов.

Юлияна Илинова е омъжена, има две деца. Съпругът й работел като шофьор, който често пътувал в чужбина и прекарвал само около 10 дни в месеца в Сопот. През това време Юлияна намерила друг да топли леглото й. Но забременява. Разбира за бременността си в началото на 2012-та. Поискала да направи аборт, но лекарят установил, че тя е в четвъртия месец и отказал да извърши интервенцията. От този момент нататък Илинова ограничила контактите си с близки и познати и оправдавала видимата бременност с наличие на кисти в яйчниците. Пазила в тайна греха си и никой не разбрал, че тя носи в утробата си дете от друг. На 14 юни тя събира ръчен багаж, оставя двете си деца при майка си и без да обясни колко време ще отсъства заминала. През това време съпругът й се намирал извън страната.

На същият ден Илинова постъпила в клиника „Торакс”. Там родила по оперативен път момченце. Според показанията на служителите от медицинския персонал, подсъдимата не проявявала интерес към новороденото. Споменала, че желае да го остави за осиновяване и споделила, че баща на детето не е съпругът й и не трябвало да разбере за раждането. След като й било обяснено, че детето трябва да бъде оставено в дома за осиновяване и след едномесечен срок от раждането му Илинова и съпругът й могат да се откажат от родителските права над детето, тя отново започнала да търси варианти името й да не фигурира в никаква документация, свързана с раждането на това дете.
До вечерта на 17.06.2012 г. детето било обгрижвано от персонала на клиниката, като едва на четвъртия ден Илинова пожелала детето да бъде преместено при нея. През нощта прегърнала бебето си и силно притиснала главичката му към рамото си с лицето към него. Натискала го около 3 минути, докато се задуши, после го оставила в кушетката му. Сутринта акушерката влязла в стаята и установила, че нещо не е наред с детето. Лекарите констатирали смъртта му и извикали екип от полицейски служители. Първоначално Илинова отричала да има съпричастност към смъртта на бебето. Впоследствие обаче споделила, че след като опитите й да остави детето се провалили, тя се разстроила и притиснала силно главичката му към рамото си.

Делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно производство. Подсъдимата признава фактите и обстоятелствата по обвинението и наказанието в този случай се налага под предвидения минимален размер.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.  

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.