АктуалноГрадътЗелен градМненияНовиниПод ножаРазследване

Засаждат две дръвчета на мястото на убития кипарис на „Карловска”

От районното кметство нямат правомощия да санкционират строителната фирма, сигнализират инспектората

Кому пречеше голямото и красиво дърво на улица „Брезовска” 33,пред входа на трето РПУ, пита наша читателка по повод друго отсечено дърво в Кършияка

Две нови дръвчета ще бъдат засадени на мястото на убития завчера многогодишен кипарис на улица „Карловска”. Нови дръвчета ще има и по другите улици, които попадат в обхвата на Водния проект. Това съобщи за Под тепето тази сутрин кметът на район „Северен” Стоян Алексиев. Той подчерта, че районната администрация няма правомощия да санкционира строителната фирма, която изпълнява дейностите на „Карловска”, но ще се обърне за това към общинския инспекторат. Алексиев не скри, че е бил сигнализиран за още един подобен случай в рамките на изпълнението на Водния проект в Кършияка, на който сигнал също ще обърне внимание.

В същото време, за крещящ случая на отсечено дърво в „Северен” ни сигнализира наша читателка.

Разцъфналото дърво през пролетта
Това остана от красивото дърво пред входа на Трето районно

„Във връзка със статията Ви за убийството на кипарис на улица Карловска… Кому пречеше голямото и красиво дърво на улица „Брезовска” 33,пред входа на трето РПУ?”, пита тя и прилага снимки към въпроса си. Като констатира, че в района май се действа на принципа „Има дърво- има проблем, няма дърво- няма проблем”.

Разцъфналото през пролетта дърво явно е попречило на някого

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина