АктуалноГрадътИзбориНовини

Вътрешнопартийни схватки белязаха конференцията на БСП

86 делегати гласуваха отвод на четирима кандидати за народното събрание- досегашния депутат Георги Йорданов, Иван Петков – Бебето, Иван Цанов и Стефчо Таушанов

Пловдивските социалисти искат отново да пратят в парламента Теодора Халачева

Вътрешнопартийните проблеми в БСП лъснаха в градския форум на Столетницата, на който социалистите гласуваха за листа за предстоящите парламентарни избори. В гласуването по документите на годишната отчетна конференция участваха 111 делегати от 123 регистрирани, като те имаха възможност да гласуват и за внесени допълнително предложения. С 86 гласа делегатите гласуваха отвод на четирима кандидати за народното събрание- досегашния депутат Георги Йорданов, Иван Петков – Бебето, Иван Цанов и Стефчо Таушанов. Това предложение бе подкрепено предимно от лоялните на изключения от партията Георги Гергов с мотиви, че по време на Местни избори 2019 четиримата не са работили за кандидата на БСП и в медийни участия са използвали обидни епитети за съпартийци. От друга страна предложението за отвод към част от пловдивското ръководство, сред които двамата заместник-председатели Нина Чавдарова и Атанас Петков, както и  досегашният депутат Георги Търновалийски получи само 10 гласа. Така в рамките на конференцията двата лагера при пловдивските социалисти отново маркираха дебелата разделителна линия между тях.

Това са кандидатите за народни представители, които събраха най-много гласове на конференцията

Очаквано, в гласуването за листата на БСП в града най-висок вот получи настоящата народна представителка Теодора Халачева- 85. След нея пловдивските делегати подредиха със 74 гласа 32-годишния хирург д-р Любомир Паунов. Юристката Недялка Петрова е подкрепена с вота на 63 делегати. Следват младежкият координатор Никола Ванков, 31-годишната Таня Николова, 36-годишният Димитър Михайлов, 34-годишният Веселин Димитров.

„ Този екип на млади, способни и утвърдени в редиците на БСП лица е достоен да застане зад водачите Корнелия Нинова и проф. Иво Христов. Според решението на Националния съвет 4-то, 10-то и 16-то място са за коалиционни партньори и гражданска квота. След провеждането на балотажи Конференцията ще утвърди и окончателния състав на листата по вишегласие”, съобщават от пресцентъра на градския съвет на БСП.

В крайна сметка тежката дума по утвърждаването на червената листа има Националния съвет на партията.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина