АктуалноГрадътМненияНовиниПод ножаРазследване

Въпреки Върховния административен съд: Дядо Николай почти вдигна новия си храм

Новият параклис на Джамбаз тепе почти стигна корниз пред очите на целия град

Без никакви скрупули строители почти вдигнаха новия храм на върха на Джамбаз тепе на новия имот на Пловдивска митрополия. Това – въпреки решението на Върховния административен съд, че промяната на устройствения план не е правомерно.

Към момента 10-ина работници монтират арматура, леят бетон и подреждат тухли на място, като параклисът вече стърчи на няколко метра на върха на Джамбаз тепе и се вижда от целия град. Около строежа не се забелязват задължителните за такава дейност информационни табели. Успоредно върви и работата по бившето Гръцко училище.

Строителството започна на база заповед на кмета Здравко Димитров за предварително изпълнение на промяна на устройствения план, което не е гласувано от Общинския съвет. По-късно на две инстанции, вкл. Върховният административен съд, бе решено, че кметската заповед е незаконосъобразна. В същото време има и обжалване от съседен имот по предстоящите следващи планове за строителство там. За строежа в Старинен Пловдив, все пак има съгласуван идеен проект от НИНКН.

По думите на митрополит Николай бъдещият параклис ще бъде осветен в чест на „Архангел Михаил“. Това ще е вторият такъв храм в Пловдив. Първият такъв е гробищният на Цариградско шосе. Той е пряк наследник на съборения в края на XIX век гробищен храм „Св. Архангели“, който се е намирал приблизително до южния вход на Тунела зад църквата „Св. Марина“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

7 коментари

  1. Нима стеснителният МУТРО’ПОЛИТ’ик (същио, с ролексо, лимОзините и БИЯЧИТЕ, от Долно Лозен дето се пръкна на татко-Барета) се въздържа смирено от ХЕЛИКОПТЕРНА площадка за неотложни срещи с РежимаБоБоТРИ =ПОСЛУШНИК= или с Началството в БългароСъвецката ГУНДЯЕВА ПАТРИАРШИЯ?
    Откъдето да цица Ресурс и Мъдрос?
    Може ли ТЕПЕ БЕЗ ИДЕОЛОГИЯ и без хеликоптер, без Альоша?

    1. Казаха вече няколко пъти: проектант на шедьовъра е незаконно назначеният БЕЗ КОЛЕГИАЛЕН КОНКУРС от мутро’полит’ическия ПОСЛУШНИК Зико за ГладАрхитект на СелСъвета плужек „арх“ ахрянов, ПОСЛУШНИК.

      Предприемач на тайнствената подтезгяхна поръчко-далаверка е собственото му татенце на глиста ахрянов.

      Професионалната ПРАВОСПОСОБНОСТ следва да се преразгледа от Съюза САБ и от Камарата КАБ и да се отмени. Или да се декласира до междуселска степен = плевни, обори, гаражи и летни кухни.

    1. Да, позна = НЕ Е НАШ!
      Тоя го парашутираха от потомствената кмунистическа Номенклатура (Барета БИЯЧ на БКП) в Града да коли / беси като подгъзник на отцепилата се от изконното Майчино Вселенско Византийско Православие *р*вославна ДЪЩЕРНА НАМ СЕКТА на съветския азиатец Гундяев.
      Протестанти, евангелисти, арменци, католици =всички те са ни по-близки от тоя ДОГМАТ, ПО НАШИ!

  2. Зловещият фанатизиран НАЛУДЕН (с диагнози от 4-ти км.) АЯТОЛЛАХ се опитва да насажда и зарибява фундаментализъм в Града – който е космополитен открай време и добросъседски.
    НЯМА НАСЕЛЕНИЕ вече по Тепетата след като другият „идеолог“ Начо Диктатурата (на Пролетариата =“културата“ подигравателно) изсели достойните стари семейства Кореняци за да им цуне имотите =“обобществи“= та сега СелСъветът да се чуди какви заплатаджии да ги опазват.
    НЯМА ПАСТВО на Тепето, попе!
    Ще пустее, прахоляци, паяжини и скръб!
    Халосни патрони са твоите идеологическите!
    Само два файтона баби и местното ПолитБюро служебно те следват…
    А ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА „САН КИРИКО“ И „СВЕТА МАРИНА“ КАТО НАСТЪПИ ВИДОВДЕН + ГЕЕНАТА ОГНЕНА ТИ Е ОСИГУРЕНА!
    (Ако изобщо ВЯРВАШ в такива възмездия…)

  3. Защо очаквате от отчето да се занимава с такива земни дела като закони, наредби и разрешение. Както Николай сам каза, строителното разрешение му го е дал Бог сам. Наглец от класа! И няма да се намери някой с топки (може и жена да е, напр. Каназирева) да му спре самоволния стореж.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина