ГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Всички ученици в общини с над 750 болни на 100 хиляди ще учат онлайн от утре

От 21 октомври (четвъртък) всички ученици в общини с повече от 750 болни от COVID-19 на 100 000 ще се обучават онлайн. Към момента това са София град, както и общини в областите Видин, Габрово, Кюстендил, Монтана и Перник.

Пет общини в Пловдивска област минават на 50% присъствено обучение. Става въпрос за училищата в Пловдив, Асеновград, Брезово, Марица и Перущица, гласи заповед на директора на РЗИ-Пловдив д-р Сийка Димчева.

Министърът на образованието и науката издаде заповед, която съответства на разпорежданията на министъра на здравеопазването от 19 октомври.

Министерството на образованието и науката (МОН) предложи на Министерството на здравеопазването (МЗ) да удължи с два дни присъственото обучение за предучилищните групи и класовете от I до IV в столицата и в споменатите общини с висока заболеваемост. Аргументът беше, че родителите на малките ученици имат нужда от време, за да организират грижата за децата си в къщи по време на занятията от дистанция. До 16 часа днес в МОН не беше получено съгласие от МЗ. Поради тази причина министър Николай Денков издаде заповед за онлайн обучение от утре за всички ученици в София град и засегнатите общини.

Междувременно МОН актуализира Насоките за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в училищата през учебната 2021-2022 г. в съответствие със заповедта на министъра на здравеопазването. Промените ще бъдат публикувани на сайта на МОН, след като бъдат утвърдени от двамата министри.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Поредната фалшива информация от РЗИ и на вас да ви еба майката.Докато некадърните лекари не почнат да лекуват ще е така.Видяхме,че и ваксинирани умират.Видов ден ще дойде глупаци рано или късно.Конспиративните теории се оказаха вярни

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина