Актуално

Внимание: Пръскат тепетата, Цар Симеоновата градина, Лаута и бреговете на Марица за комари

Карантината е 24 часа

Общината пръска срещу комари, а цял Пловдив реве от тях

„Градът гъмжи от комари, всички сме нахапани, и деца и възрастни, въпреки че се пръскаме с препарати. Чувам, че Общината пести от препарати… Самата аз писах в сайта им, но е хубаво да се даде повече гластност.“ Това написа на редакционната ни поща пловдивчанката Диана Василева.

Според официалната информация от Община Пловдив, продължават нощните обработки срещу възрастни форми на комари в целия град по график.

За тази вечер има предвидена обработка на дървесната и храстова растителност на следните места в града : Хълм Бунарджик; Младежки хълм; Данов хълм; Цар Симеонова градина; Главната – ул.“ Княз Александър I Батенберг“; Гребна база; Стария град. Очаква се специализираните екипи на ОП „Дезинфекционна станция“ да започнат работа след 22:00 часа.  
В ранните часове на петък 30-ти юни, от 4:00 до 7:00 часа, ще се пръска в парк Лаута и по двата бряга на река Марица.

Напомняме на всички, че карантинния срок на обработените площи е 24 часа. Важно е и отглеждащите пчелни семейства в района на предстоящите обработки, да ограничат полета на пчелите в указания по-горе период.

От ОП „Дезинфекционна станция“  са категорични, че се работи с разрешен за използване биоциден препарат, в препоръчителната за употреба концентрация.  

Подобни обработки няма как да убият всички комари в града, за това специалистите съветват хората да употребяват репеленти за защита.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. 1. За процъфтяването на Расово Комаровъдство са нужни квадратни метри застояла вода. 2. „Гребни“ КАНАЛИ във всяко кметство ще спомогнат КОМАРОВЪДСТВОТО. 3. И Жабешките Бутчета за износ. 4. И „индустрията“ за отровителски инсектициди, внос на скъпи химически радости, вместо да дишат лепила всички пловдивчани ще получат своите големи ДОЗИ. 5. Безплатно. 6. Особено … бебетата, доколкото има такива на Територията на „Пловдив За ЕДНО“

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина